Край на акнето!

Акне

Борбата с акнето може да съпътства целия живот на човек. Това състояние на кожата често причинява изключителен дискомфорт за хората, независимо от тяхната полова принадлежност. Акнето се наблюдава при една четвърт от мъжете, респективно момчетата, и при една втора от момичетата. То често се появява в периода на тийнейджърството, но често продължава и в зряла възраст.

Ново изследване открива метод за лечение на акне, който е едновременно безопасен и ефективен.

Макар и малко по рода си, това проучване установява как приложението на бактерии локално върху проблемната зона може да доведе до чудодейни ефекти. Анализът посочил, че такива продукти, съдържащи бактерията Nitrosomonas eutropha, изолирана от органични почвени проби, могат да се използват за лечение на акне, както и за оздравяване на рани.

За целта на проучването участвали доброволци, разделени в две групи. Едната използвала плацебо за 3 седмици, а другата - група бактерии отново за същия период от време.

Бактерии

Резултатите посочили, че тези от хората, прилагали съставката с бактерии, постигнали значително подобрение на кожните раздразнения. И още по-хубавото е, че не са били наблюдавани странични ефекти. Дори се оказало, че тези от хората, прилагали повече от бактериите върху проблемната кожа, получили по-голям ефект.

Акнето представлява болестно състояние на кожата, при което може да се запушат мастните жлези по най-големия орган на човешкото тяло. Така се стига до невъзможността да се секретира защитен себум. Той е субстанция, която хидратира повърхностния слой на кожата, защитавайки я от външни фактори.

А при прекомерно секретиране на мъжкия полов хормон тестостерон се причинява прекомерно секретиране на себум, което също причинява акне.

Съществуват данни, че това болестно състояние на кожата се унаследява и шансовете родителите да предадат този проблем на поколенията е голямо.

Специалистите съветват грижи за кожата да не се омаловажават, както и терапията да бъде съгласувана с експертите в областта.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
****
****
16.10.2014 09:36
Продукта е американски и е разработен 90-те години. Замества и къпане и сапуни, и струва само 99$ за 4 цъклянки за 1 луна време.
2
0
****
****
16.10.2014 09:31
Край на аканьетоо, край!

Само да забележа как технологията е взаимствана от ядящите говна бактерии при преносимите тоалетни. Но край вече! Няма гооо.
1
0