Лечение на акне с естествени продукти

Акне

Акнето създава изключително много неудобства както при момчетата, така и при момичетата. Този проблем може да се наблюдава не само при тийнейджърите, но и при възрастните хора. Борбата с акнето може да се окаже обаче много лесна и достъпна, без да се налага да посещавате козметични салони.

Необходимо е само да имате у дома мед и лимони, защото тяхната мощна комбинация е изключително ефективна в борбата с кожните раздразнения. Така епидермисът се овлажнява и едновременно с това изсушава пъпките. Нужен е един резен лимон, намазан обилно с мед. Така приготвения мехлем се нанася върху лицето.

В някои случаи от полза е също прилагането на пара върху засегната от акне зона, като във водата може да се добавят и етерични масла или чай.

Лечение на акне с лед също ще доведе до положителни резултати, казват специалистите, защото студът свива кръвоносните съдове и порите по кожата. Така се намалява рискът от навлизане на мръсотия от околната среда и замърсяването на лицето.

Домати

А чували ли сте за невероятния ефект от глинените маски? Те премахват токсините, почистват кожата и лекуват акнето.

Друго средство за лечение на кожни раздразнения са доматите. Този вкусен зеленчук е много богат на витамините А, С и К. Нужно е само да поставите резени домати върху лицето, за да се избавите от акнето.

Поради киселинността на доматите пъпките се изсушават и изчезват много бързо. Също са и добри антиоксиданти, които държат вредните свободни радикали далеч от Вашата кожа.

Киселото мляко и краставицата, освен че са много вкусна комбинация, се оказват и подходяща такава за лечение на акне. Краставиците съдържат много аскорбинова киселина, която е ефективна при кожни раздразнения и подуване.

Освен това водата в тях е 95 %, което благоприятства хидратирането на кожата. И в комбинация с млякото те имат противогъбични и антибактериални свойства.

И не бива да се забравя един важен момент при лечението на акне, а именно здравословното хранене. Истината е, че храната може да е причина за редица заболявания, без дори да подозираме.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 3
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати