За по-красива усмивка

Усмивка

Усмивката е емоция, която трудно може да остане незабелязана, и няма по-хубаво нещо от това, човек да има повод да се усмихва по-често.

Има обаче различни стоматологични проблеми, които разрушават зъбите, оголват венците и карат хората да се срамуват да се усмихват.

В такива случаи специалистите съветват да се полагат ежедневни грижи за устната кухина, които трябва да съпътстват целия живот на човека. Създавайки си навици, можем да запазим красивата си усмивка здрава за по-дълго време.

Вреден навик, от който трябва да се отървем, е да използваме зъбите си за инструмент за премахване на етикети или разкъсване на различни опаковки. Много често хората ги използват за срязване на тиксо и други. Това е много опасно за здравината и запазването на емайла здрав.

От голяма важност е и правилният избор на паста за зъби. Не се нахвърляйте на първата, която срещнете в магазина. Консултирайте се със специалисти или поне с някой, употребявал продукта. Повечето видове пасти за зъби съдържат глицерин, който е вреден за зъбите.

Зъби

Това е така, защото той създава защитен филм около зъбния емайл и така пречи на неговата минерализация. Това означава, че нуждите на зъбите от калций, фосфор остават незадоволени.

Разбира се, ежедневното миене на зъбите и езика са все задължителни условия, които ще осигурят здрава усмивка всеки ден. Препоръчва се това да става, като държим четката за зъби под ъгъл от 45 градуса и с леки въртеливи движения да се обходи всеки един зъб.

Почистването на езика е важен фактор, който благоприятства поддържането на устната кухина без бактерии. Може да се използват специалните бразди на гърба на някои четки за зъби или стъргало за език.

Според специалистите чистенето с конец също трябва да стане стоматологичен навик за постигането на сияйна усмивка. И след това се препоръчва изплакване с подходяща вода за уста, която освен че оставя страхотен и свеж вкус в устата, се бори и с бактериите в нея.

И не на последно място, трябва да се внимава с какво се храни човек. Така например цитрусовите и кисели храни увреждат повърхностния слой на зъбите, а захарта от своя страна води до натрупването на плака по зъбния емайл, което и е честа причина за породонтоза.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати