ezine.bg»Статии»Красота»Тайните на кралица Клеопатра

Тайните на кралица Клеопатра

Тайните на кралица Клеопатра

Красотата на Клеопатра в продължение на много векове вълнува жените, тъй като с нея тя е успявала да завладява сърцата на най-непристъпните мъже от онова време.

За красотата на Клеопатра много се спори. Някой твърдят, че Клеопатра е била грозна, с много тънки устни. Други казват, че по времето на египетската царица представите за женската красота са били различни от днешните. Всяка версия има своето право на съществуване. Важното е, че от царуването на Клеопатра до нас са достигнали тайните на нейната хубост.

Ще ви разкажем за трите тайни на Клеопатра - ваната с мляко, маската на красотата и отличителния й аромат.

Ваната с мляко

Основната рецепта за красота на Клеопатра, разбира се, е известната вана с мляко. За да си направите в домашни условия млечна баня, разтворете чаша мед в литър топло (не горещо) мляко и изсипете сместа във вната. Температурата на водата трябва да е като температурата на тялото, 36-37 градуса. Престоят във ваната не трябва да е повече от 10-15 минути.

Модерни последователи на красотата на Клеопатра понякога предлагат прясното мляко да се замени със сухо, 1-2 кг. на вана. Ефектът никак не е лош, кожата става много нежна.

Тайните на кралица Клеопатра

Маските на Клеопатра

Клеопатра е използвала няколко маски. Но най-често от мед и мляко. Смесете равни части мляко и мед, нанесете сместта върху лицето за половин час и после измиите с топла вода. Маската действа добре на всички видове кожа.

Освен тази рецепта, Клеопатра се е разкрасявала и с глинена маска, която почиства и избелва кожата. Нейните съставки са глина, мед, сметана в равни части и няколко капки лимонов сок. Нанася се за 20 минути, изплаква се първо с топла, после със студена вода.

Аромата на Клеопатра

Миризмата на египетската царица е още един елемент от нейната привлекателност. Това тя е дължала именно на меда и млякото, които неслучайно е избрала за свои основни козметични средства.

Медът носи аромат на природа, а млякото е олицетворение на бебетата, децата, младежта. Затова млякото и медът са съчетания от сладостта на природата и младостта. Буквално дешифрирано - "млада и вкусна жена".

В допълнение към тези миризми Клеопатра е обичала тамян и билката смирна - загадъчни и привлекателни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати