ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Български бонбони ароматизират тялото на рози

Български бонбони ароматизират тялото на рози

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k73133
Бонбони с аромат на рози
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.50 лв.
Виж ››

Български сладкар приготвя бонбони, чиято консумация неутрализира неприятната миризма и кара тялото да излъчва аромат на рози. Революционното в този парфюм е, че той може да се хапва.

Създателят на ароматизиращите бонбони е Венцислав Пейчев от Асеновград, който е собственик на сладкарска фабрика. По негови думи парфюмът за хапване ще кара тялото да излъчва приятна миризма часове наред, като ефектът от бонбоните зависи от теглото на човек и изяденото количество сладкиши.

Дъвчащите бонбони без захар са приготвени след изследване на японски учени, които открили, че розовото масло съдържа компонент, който тялото не може да разгражда, а отделя под формата миризма – точно като ефекта от консумацията на чесън.

Всеки бонбон на Пейчев съдържа три милиграма богато на гераниол розово или лавандулова масло, като това количество може да се отделя 6 часа от тяло, тежащо не повече от 65 килограма.

По-пълните хора трябва да хапват между два и четири пъти повече бонбони, за да отделят миризма на рози от тялото си за същия период от време.

Бонбони

В създаването на бонбоните е помогнал и Димитър Хаджикинов, който е преподавател Пловдивския университет по хранителни технологии.

Химикът Джордж Прети от центъра Монел във Филаделфия обаче заявява пред Франс прес, че е трудно да се оцени ефекта от подобни бонбони, тъй като създателите им рядко представят клинични и аналитични данни за техния ефект.

Със своите новаторски бонбони българският сладкар спечели бронзов медал на Изложението за изобретения в Женева през 2011 година. Венцислав Пейчев беше отличен и с награда за техническа иновация на хранителното изложение СИАЛ в Париж миналата есен.

Парфюмиращите бонбони вече се предлагат в Амазон с цена за един пакет от 5.98 долара и се радват на голям интерес от пазарите в САЩ, Западна Европа и Азия.

За миналата година фабриката на сладкаря от Асеновград, в която работят 40 души, е произвела 500 тона сладки и е реализира оборот от 2 милиона евро.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати