Козметичните процедури, които не се правят у дома

Козметици

За някои терапии е по-препоръчително да се извършват от професионалист, защото ако се опитаме да направим процедурата у дома, крайният резултат ще е далеч от перфектен.

Омбре

Популярното боядисване на косата, при което цветовете преливат от по-тъмен към по-светъл тон, се прави само от квалифицирани фризьори. В никакъв случай не трябва сами да се опитвате да постигнете омбре ефекта.

Окото на професионалист ще ви помогне да изберете нюанси, които ще ви отиват. Освен това косата ви ще бъде боядисана така, че цветовете идеално са се преливат един в друг.

Освен че може прическата ви да не изглежда точно както сте си я представяли, при домашното боядисване с омбре ефект можете сериозно да увредите косата си и дори да я изгорите.

Мигли

Боядисване на миглите

Да боядисвате сами миглите си е една от най-опасните козметични процедури в домашни условия.

Ако част от боята не бъде нанесена правилно, тя може да доведе до тежко възпаление на клепачите и остри алергични реакции. Възможно е очите ви да се подуят и силно да се зачервят.

Боядисването на миглите стана доста търсена терапия, тъй като след нея миглите ви изглеждат по-дълги и обемни – все едно сте използвали спирала, но видът е по-естествен и не се налага всекидневно да използвате козметичния продукт.

Боята за мигли не е същата като боята за коса, която е пълна с химикали. Боята за мигли е хипоалергенна, така че да не дразни окото.

Кола маска

Епилация

За да премахнете успешно нежеланото окосмяване, трябва да се доверите на специалист. Причината за това е, че за да бъде почистена напълно конкретната зона, от решаващо значение са скоростта и посоката, в която се издърпват лентичките.

С домашните рецепти за обезкосмяване е много голяма вероятността да свършите работата наполовина. Сред най-ефикасните методи за премахването на излишните косми от тялото са фото- и лазерната епилация, които се извършват само от специалист.

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари