Как да си поставим очна линия без грешка

Очна Линия

Очната линия придава драматичен и секси вид, но нейното нанасяне е фино изкуство. С повече тренировки на ръката и сами можете да изрисувате тънката линия перфектно.

Най-важно е, когато нанасяте очната си линия, да държите ръката си неподвижно. И само веднъж да трепне ръката ви, това ще развали правилната форма на линията.

Докато овладеете движението на ръката си, е препоръчително да опирате лактите си на твърда повърхност, когато поставяте очна линия.

Преди да използвате очната линия я разклатете добре, за да не нанасяте сплъстена течност върху очите си.

Важно е и преди да започнете с нанасянето ѝ да поставите някаква матираща основа върху клепачите си като пудра или сенки за очи например, тъй като това ще предотврати омазняването и няма да размаже линията.

Очната линия винаги се нанася от вътрешния към външния ъгъл на окото. Ако ви е трудно да я поставите правилно от първия път, може преди очната линия да използвате молив, с който да очертаете окото.

С молива изрисувайте тънка линия върху клепача си. Започнете от външната и бавно вървете към вътрешната страна на окото без да подръпвате клепача. След това повторете с очна линия, като този път трябва да започнете от вътрешната и да завършите във външната страна на окото.

Грим Очна Линия

За да подчертаете погледа си и в същото време да изглежда естествено, линията трябва да бъде тънка и в основата на миглите. Ако харесвате по-дебелата и плътна линия в стил 50-те години на миналия век, не е необходимо да използвате и сенки за очи.

За да отворите погледа си, нанесете очната линия от средата към края на окото. Ако искате да си направите ефекта котешки очи, трябва да издължите линията във външния ѝ ъгъл, като краят трябва да бъде заострен.

За да създадете илюзия за овални очи или да ги подчертаете повече, ако вече такива, най-дебелата част на линията трябва да бъде в средата на окото.

Очните линии на пазара за 3 вида – тип молив, който е с твърда четка и се препоръчва за начинаещи, тъй като поставянето му е много по-лесно, течна очна линия с мека четка и очна линия линия с четка за грим, която се използва за опушен ефект, но с нейното нанасяне могат да се справят само професионалисти.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
мима
мима
01.02.2015 10:12
Пълни глупости. Очната линия се нанася първо във външния край на окото, защото четката е напоена с течност и оставя по-дебела следа точно където трябва. Големи умения се изискват да се започне от вътрешния ъгъл, както е описано в материала. Четката трябва едва да допира клепача и при изтеглянето встрани на последната третина да се притисне, за да се оформи по-удебелената част, като отново при оформянето на опашката се повдигне лекичко. За нетренирана ръка е много трудно.
1
0