Предимства и недостатъци на домашната козметика

Домашна Козметика

Всички знаем, че в бялата дрогерийна козметика могат да се намерят всякакви химични вещества, които са всичко друго, но не и полезни.

Ето защо все повече жени, чиито здравословен живот не се изчерпва само с храненето, отдавна са се обърнали към природата и предпочитат сами да приготвят продуктите, които нанасят върху кожата и косата си.

Ако сте сред дамите, които все още се чудят кое е по-добре за тях, ще ви запознаем с предимствата и недостатъците на домашната козметика, за да направите своя избор по-лесно.

1. Съставки

Когато имате чувствителна кожа, която е склонна към алергии, е желателно да сведете употребата на продукти с парабени и консерванти до минимум. От тази гледна точка, домашно приготвените кремове и маски ще ви бъдат от изключителна полза.

За сметка на това обаче някои съставки се намират наистина трудно и са доста скъпи. Етеричните масла от по-специални растения могат да ви създадат доста грижи и усилия преди още да сте започнали самото приготвяне.

Домашен Сапун

2. Срок на годност

Свежестта на домашните продукти е това, което ги прави толкова предпочитани. Когато нанасяте върху себе си пресни съставки с естествен произход, вие извличате всички необходими антиоксиданти на момента.

Сериозен недостатък обаче се оказва срокът на годност и съхранението на този тип мазила. За да се радвате по-дълго на употребата им, трябва да ги държите в херметични контейнерчета в хладилника.

Но дори да спазвате това условие, ефективността им ще намалява с всеки изминал ден, така че трябва да побързате с ползването им.

3. Ефективност

Чрез свежите си и натурални съставки домашната козметика ви предпазва от вредните химикали и свободните радикали. С всяко следващо ползване ще виждате все по-голямо въздействие върху вашата кожа.

Въпреки безспорните ползи, които притежават вълшебните мазила, техният ефект не може да се сравнява по скорост с този на купешките продукти.

Така че, ако търсите светкавичен резултат, който да се справи с кожен проблем за една вечер, то най-добре се насочете към рафтовете в аптеката.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати