Упражнения срещу двойна брадичка

Шия

С няколко лесни упражнения може да стегнете мускулите на шията си, което ще направи кожата ви по-стегната, еластична и ще предотвратят появата на грозната двойна брадичка.

При първото упражнение трябва да повдигнете главата си, така че брадичката ви да сочи нагоре. След това издърпайте долната си челюст напред, докато почувствате напрежение. Задръжте в тази позиция за 10 секунди, след което отпуснете глава. Повторете това упражнение 20 пъти.

За да е ефективно това упражнение, е важно да не навеждате главата си на лявата или на дясната страна. Важно е също да усетите стягане в областта на шията.

Йога

При следващото упражнение трябва да вдигнете главата си и да стиснете зъби, като задържите така 10 секунди. Трябва да усетите напрежението на мускулите под брадичката. Направете това упражнение няколко пъти, като бавно повдигате и отпускате главата си.

Йогата също предлага лесно и ефективно упражнение срещу двойната брадичка. Позата се нарича кобра и при нея трябва да легнете по корем, като краката ви плътно да прилепват пода.

Поставете ръцете си встрани и изправете горната част на тялото си, като се подпирате на длани. Повдигнете и главата си, така че лицето ви да сочи тавана. Задръжте тази поза, докато правите 10 дълбоки вдишвания, след което се върнете в изходна позиция. Направете 3 пъти това упражнение.

Срещу двойна брадичка действа и друго лесно упражнение, което спокойно може да използвате и в работа среда. Свийте пръстите на ръцете си и подпрете брадичката си, като притискате силно.

Двойна брадичка

След това се опитайте да отворите уста и да преодолеете напрежението. Правете това упражнение 5 пъти по 3 секунди всеки ден.

Четири са основните причини за поява на неприятната двойна брадичка:

1. Предава се по наследство;

2. Наднормено тегло;

3. Рязко отслабване, при което кожата се отпуска;

4. Ортопедични проблеми в резултат на неправилна стойка. Двойната брадичка често се появява и при хора, които работят седнали и пред компютър.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати