ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Правила за красива коса

Правила за красива коса

Здрава коса

За гъста и здрава коса мечтае всяка жена, но малък процент от нежния пол може да се похвали с такава. За да блести косата ви на слъцето, а отражението ви огледалото да радва очите ви, трябва да следвате няколко правила за красива и изящна грива.

Колко често да миете косата си?

Средностатистическата жена мие косата си по два пъти седмично. Мазната коса обаче изисква среща с водата по-често от сухата. Затова опитайте се да миете косата само когато тя вече е замърсена. В този случай най-правилно този момент ще ви подскаже собственото ви чувство.

Увредена коса

Вода за измиване на косата

През последните няколко години чешмяната вода оказва изключително остър проблем при измиване на косата. Не е ясно какво е нейното съдържние. Ако съдържа в повече елементи като хлор и амоняк, те ще влияят неблагоприятно на косата - променя се структурата на косъма, луковицата, а това може да доведе до загуба на косата или спиране на растежа й.

Ако сте забелязали, че косата е станала по-крехка, бледи или променя цвета си бързо, тогава може би проблемът е точно във водата, с която я миете.

Грижи за косата

Този проблем може лесно да бъде премахнат само за 1-2 месеца, след като започнете да използвате филтрирана вода. Продават се филтри, които пречистват питейната вода. Така третираната вече спокойно можете да я използвате и в домакинството, и в грижите си за косата.

Избор на шампоан

Изборът на шампоан за коса днес е леснорешим. Добре е да предпочете добре познати, надеждни търговски марки. Обикновено те произвеждат серии, специализирани за всички типове коса. И за да се изключи възможността за фалшифициране на покупката, по-добре се сдобийте с нея в по-големите търговски обекти.

Между другото, не забравяйте, че дори и един много добър шампоан трябва да се сменя най-малко веднъж на всеки шест месеца с продукт на друга компания.

Казват, че красота изисква жертва? Не, изобщо! Красивата коса се нуждае само от няколко трика!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
53
42
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати