ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Как да си направим нежни къдрици без маша

Как да си направим нежни къдрици без маша

Нежни къдрици

Много жени мечтаят да имат небрежни вълни в косата, които вятърът закачливо да развява. Мисията по постигането им обаче невинаги е лека, особено ако не сте сред привържениците на машата за коса.

Все пак всички знаят колко вредно е влиянието ѝ върху нежната женска грива. За щастие обаче съществуват и други методи, които не увреждат косата, а същевременно постигат перфектни къдрици с обем. Ето и кои са те.

1. Лента за коса и шал

Напръскайте леко влажната си коса със спрей с лека фиксация. Сложете си лентата, така че да мине под цялата коса. Започнете да премятате кичур по кичур през лентата, като накрая промушвате отдолу, за да застопорите здраво кичурите. Когато приключите с цялата задача, ще получите прическа тип 20-те години на миналия век.

Ако усещате косата си нестабилна, в употреба ще влезе и шалът за крайни случаи. Вържете го на главата си, така че да не може да прическата ви да мърда и съответно да се разпадне. Легнете си по този начин, а на сутринта освободете всички кичури, за да видите прекрасния краен ефект. За финал напръскайте още малко с лак за коса или друг фиксиращ продукт.

Ролки

2. Готварско фолио

Този метод определено е по-бърз от горния, но за неговото изпълнение ще имате нужда от преса за коса. Въпреки този факт тя няма да увреди косата ви, както при стандартна употреба.

Първо отрежете няколко правоъгълни парчета алуминиево фолио, които да са съобразени с дължината и обема на вашата грива. Започнете да увивате отделни кичури около пръстите си.

Когато получите форма на охлювче, значи сте готови да преминете към фолиото. Увийте го около косата и закрепете добре, като го прегънете на две. Продължете така с цялата коса.

Щом приключите, е време да се захванете с финалната стъпка, която включва и пресата за коса. Защипете всеки кичур там, където се намира фолиото. 30 секунди ще свършат работа, но ако косата ви не е податлива на такива процедури, задръжте 45 секунди.

Хубавото на процедурата с готварско фолио е, че не уврежда косата, така че ако сте доволни от резултата, можете да повтаряте, колкото искате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати