Яжте моркови, за да ви харесват

Хапване на моркови

Когато преценяваме дали дадено лице ни харесва или не, всичко зависи от цвета на кожата, убедени са френски учени. След обстойно изследване те стигнали до извода, че хората с леко жълтеникав цвят на кожата, който сякаш свети на места в розово, изглеждат най-здрави.

И точно това подсъзнателно гледаме, когато преценяваме дали харесваме някого. Защото природата си знае работата и винаги кара жените да търсят най-здравия мъж за баща на детето си, а мъжете – майката на отрочетата си, която да е в идеално здраве.

Моркови

Цветът на кожата е индикация за начина, по който се храним. Това е първото изследване, което акцентира върху цвета на кожата, а не върху формата на лицето и текстурата на кожата, каквито бяха досегашните изследвания. Според учените предпочитанията към жълтеникава пигментация подсказват, че хората правилно усещат здравите индивиди.

Това оцветяване на базовия цвят на кожата се дължи на каротин, който се съдържа най-вече в зеленчуците и в някои плодове, които имат антиоксидантни свойства и укрепват имунната система. Такъв цвят лесно се постига, ако няколко дни ядете само моркови, но не е препоръчително да изкарате само на заешкия зеленчук.

Розовите оттенъци пък се дължат на добър приток на кислород в кръвта и здрави бели дробове. Пушачите и диабетиците никога нямат такъв цвят на лицето. Ако ядете само салати, за да сте фини, лицето ви ще придобие блед цвят.

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати