ezine.bg»Статии»Красота»Ах, този досаден, досаден целулит!

Ах, този досаден, досаден целулит!

Ах, този досаден, досаден целулит!

Когато Господ е създавал жената, е забравил да изпипа само едно нещо във външния ѝ вид. Целулита! На днешно време почти няма жена, която да не се е сблъскала с тази досадна "портокалова кожа".

Малко успокоение за собственичките на целулит е това, че от него страдат не само закръглени или пълни жена, а и притежателките на стройни тела.

Появата на целулит може да се каже, че е генетично заложена. Тя не зависи от фигурата ви, а от наследствените фактори и количеството на женските хормони.

Разбира се, неправилното хранене и вредният начин на живот допринасят за появата му.

Целулитът се среща не само при зрели жени. Може да се появи и при една 12-годишна девойка. Когато момичето съзрява, под действието на естрогена в областта на гърдите, бедрата, колената и дупето се натрупват мазнини. Което е предпоставка за появата на целулита. Става още по-страшно, ако девойките се тъпчат с бързи храни.

Сред много жени е разпространено заблуждението, че строгите диети ще ги избавят от целулит. Напротив, могат да предизвикат обратен ефект.

Ах, този досаден, досаден целулит!

Когато подлагате организма на гладувате, той натрупва наситените мазнини. Те от своя страна улеснява появата на целулит.

Не си мислете, че вредните навици като пушенето, не оказват отрицателно влияние на "портокаловата кожа". Когато пушите, се стесняват капилярите, отслабва възстановителната функция на кожата и нейната еластичност. Пушенето подпомага разширяването на съединителната тъкан, а това предизвиква це-лу-лит! Още ли ви си пуши?

Накрая една добра новина. Целулитът все пак е победим. Но трябва много търпение и упоритост. Оръжията са няколко - спорт и подходящи процедури. Аквааеробика, бягане, ходене, плуване и каране на колело ще са ви много полезни.

Ваните с етерни масла и масажите ще стимулират кръвообръщението и ще стегнат кожата ви. Пилинг маските и козметичните кремове също са за препоръчване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest