ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Козметиката вреди на очите

Козметиката вреди на очите

Козметика

Конюнктивит и блефарит (възпаление на клепачите) са най-често срещаните последици от неправилно прилагане на грима върху очите, смятат специалисти. Неподходящата или агресивна козметика може да предизвика сериозни проблеми, обяснява главният лекар в клиника Бавиера доктор Фернандо Йовет.

Възможно е да се появи ечемик в окото или пък да се получи зачервяване, сълзене на очите, пише на страниците си списание Ола, като се позовава на специалиста. Той съветва жените да бъдат по-внимателни, когато си купуват гримове – хубаво е дамите да са убедени, че продуктите са минали през проверка и не са вредни за здравето.

Освен това жените трябва да четат какво пише на самия продукт и да използват всички продукти по предназначение – кремовете за очен контур например се нанасят само там, обяснява д-р Йовет. Той препоръчва жените да купуват качествена козметика и да не се влияят само от цената на продукта, тъй като по-евтиният продукт, закупен днес, може да се отрази на здравето ни утре.

Дамите трябва задължително да търсят дали върху подбраните продукти пише какви съставки съдържат – задължително е също козметиката, която се купува, да има и упътване. Жените са наясно кой продукт как се използва, но смисълът на упътването е в това, че на него пише цялата информация за продукта – къде е произведен, какви ефекти ще има и пр.

Грим

Доктор Йовет препоръчва дамите да се посъветват и със специалисти, за да са убедени, че купуват най-подходящия продукт, който няма да им създаде проблем. От изданието обясняват, че седефените сенки за очи съдържат пигменти, които могат да се окажат вредни за очите.

Възможно е подобни сенки да причинят конюнктивит, ечемик и др. Специалистът предупреждава, че конюнктивитът може да стане дори хроничен, ако не се лекува или ако се продължи използването на продукта.

Има хигиенни норми, свързани и с гримирането, допълват от изданието – четките, които се използват, често трябва да се почистват, освен това те в никакъв случай не бива да се ползват от други жени. Същото се отнася и за моливите за очи – не се препоръчва да ги давате на приятелки. Доктор Йовет съветва още да не се използват продукти, които са на повече от два месеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати