ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Липсата на витамини си личи в огледалото

Липсата на витамини си личи в огледалото

Липса на Витамини

Липсата на витамини веднага личи – достатъчно е да се погледнете сутрин в огледалото и всичко ще ви стане ясно. Лошото е, че околните също ще разберат тайната ви.

Ако кожата ви се бели, раничките трудно заздравяват, а кожата на лактите и коленете става по-груба, тялото ви изпитва сериозен недостиган на витамин А. Той отговаря за обновяването на епидермиса.

Хапвайте продукти, богати на каротин, но имайте предвид, че той се усвоява само в комбинация с мазнини. Т.е. ако ядете моркови, обогатявайте ги със зехтин. Плодовете и зеленчуците с червен и оранжев цвят, както рибата и яйцата съдържат в изобилие витамин А.

Нокти

Ако косата Ви е станала без блясък и голяма част от нея пада при ресане, Ви липсва витамин Е. Той се намира в пшеничните кълнове, хайвера, ядките и нерафинираните растителни масла.

Когато ноктите ви се чупят и огъват, става въпрос за липса на цял „букет” от витамини – Е, А, В, калций, магнезий. В повечето случаи липсата на тези вещества се отразява и на кожата, и на косата.

Всеки ден яжте поне 500 г плодове и зеленчуци и следете тялото Ви да получава достатъчно витамини и полезни вещества от различните групи храни. И най-вкусният сандвич не може да замести истинското ядене, в което трябва да присъстват зеленчуци, плодове, месни и млечни продукти, както и зърнени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати