Маските от глина - благодат за лицето

Маска с Глина

Глината е продукт, широко известен в света на козметиката. Тя е съставна част на много ефективни маски за лице. Каква е тайната на маски, изработени от глина?

Благодарение на своята пореста структура, глината е отличен природен абсорбент, който буквално поглъща прахта и мазнините върху нашата кожа. Което прави маските от глина много ефективни.

За подсилване на почистващи свойства на глинените маски козметиците прибавят допълнителни компоненти като плодови киселини, които почистват горния слой на кожата.

Маски за Лице

Как да изберем глинена маска

В състава на козметичните продукти могат да се включват различни видове глина. Различните видове се отличават по цвета, по химичния си състав. Зелената глина съдържа цинк и медни йони, като по този начин осигурява благоприятен ефект върху възпалена мазна кожа. Червената и розовата глина се препоръчва за кожа, склонна към сухота. Най-често маските за лицето са със синя или бяла глина. Синята глина е известна с богатия си минерален състав, а бялата - с дълбоко, но щадящо въздействие върху кожата.

Как да си направите маски от глина

На предварително почистена и подсушена кожа наложете плътен слой глина. Важно е маската напълно да покрие кожата: така ще се възползвате напълно от абсорбиращите й качества. Единственото място, което не може да бъде затворено с глина, е кожата около очите, защото в тази зона и без това няма мастни жлези и тя е склонна към сухота.

Глина

Глината трябва да разтваряте само в чиста и студена вода. След което внимателно се разбърква. Сместа трябва да стане изключително гладка като разбита сметана, без бучки.

Не оставяйте маската върху лицето прекалено дълго! За мазна кожа са достатъчни 20 минути, за нормална и комбинирана - 10, за суха - 5 минути.

Ако позволите на маската да изсъхне напълно върху лицето ви, глината ще абсорбира влагата, което може да доведе до пресъхване на кожата. За да се избегне обезводняване, веднага след отстраняването на глинената маска, поставени върху кожата овлажняващ крем.

Маските от глина можете да прилагате не само върху лицето, но и върху някои проблемни области като деколтето или бедрата.

Маските на основата на глината са способни да извършат чудеса: те освежават кожата, придават й млад и сияещ вид. Маските с глина намаляват възпаления на кожата.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати