ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Съвети при избора на моливи за очи

Съвети при избора на моливи за очи

Съвети при избора на моливи за очи

Моливите за очи са задължителното присъствие в несесера с гримовете – най-често дамите залагат на черния цвят, макар че различните фирми предлагат разнообразни цветове. Как да сме сигурни дали избираме правилния грим за очи?

Преди да се втурнете да купувате молив за очи, помислете за какво ви е нужен той. Какъв молив за очи да изберете основно зависи от това какъв ефект искате да постигнете - по-нежни линии, които да подчертават около, или по-тежък грим.

Тоест важна е текстурата на молива - дали ще е твърд или мек, зависи от баланса между восъка и пигментите, които съдържа. Ако продуктът, който сте си избрали, има по-висока концентрация на восък, това означава, че ефектът му ще бъде по-фин и дълготраен, както и по-плътен.

Ако сте си избрали такъв, в който преобладават пигментите, имайте предвид, че моливът ще е мек и ще се нанася много лесно – идеален е за опушен грим, но пък не е дълготраен и се размазва лесно.

Съвети при избора на моливи за очи

Най-добре е да имате и от двата вида за различните случаи. Много е важно също да не се ограничавате само с черен цвят – при толкова много избор е задължително да опитате как ще ви стоят и други цветове. Експериментирайте, за да откриете това, което ви отива най-много.

За дамите с големи очи най-добър избор е мекият молив с ненатрапчив цвят. В случай, че имате малки очи, моливът трябва да бъде се нанесе фино – за тези дами не е препоръчително да използват черен молив, защото окото ще изглежда по-малко и затворено. Всеобщото мнение сред жените, че черният молив отива на всяка жена, е грешно.

Въпреки, че черният молив е най-много използван, той далеч не е най-добрият или универсален избор за всяка жена. Цветните моливи ви дават много повече възможности – да направите погледа си изразителен, да уголемите оптически очите, а дори и да скриете някой недостатък.

Освен вида на молива, важно е и нанасянето – не е желателно да прекалявате с количеството през деня. Ако държите да сте с молив в офиса, например, използвайте го като деликатно подчертаете клепача. Не на последно място, купувайте моливи за очи само от доказали се марки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати