Вредни ли са моливите за очи?

Гримиране

Доброто здраве на очите на всяко живо същество гарантира до голяма степен качеството му на живот. Зрителните органи са изключително нежни, ценни и всяка грешна стъпка относно грижата и разкрасяването може да им навреди.

Суетата е хубава черта, стига да не се нанасят поражения върху тялото. Използването на спирала за очи, молив за очи, очна линия, сенки и редица други могат да се окажат повече вредни, отколкото полезни.

Трябва да се внимава в избора на козметичен продукт, като се избягват съдържащите парабени, живак и олово разкрасяващи средства. Едно изследване, проведено в Израел установило, че козметичните продукти за очи, съдържащи олово, са опасни за ползване, особено от бременните жени. Изследователите стигнали до извода, че така химичният елемент попада в организма на плода, стигайки се до неговото отравяне.

Да, моливите за очи могат да бъдат вредни. Могат да са опасни, ако те се споделят и с други хора, ако са изпаднали на земята и след това се нанасят върху очите.

На местата, където се поставя моливът, лигавицата е тънка и нежна и осеяна с малки кръвоносни съдове. Така попадналите бактерии моментално се пренасят в тялото.

Молив за очи

По тази причина някои специалисти препоръчват подостряне на молива всеки път преди употреба с цел предпазване от попадане на вредители в очите.

Лошата хигиена е истинският виновник. Трябва да се внимава с грижата за тялото, за да ни се отплати то с перфектно здраве и визия.

Ето и няколко съвета относно хигиената, които могат да Ви гарантират умело и качествено използване на гримовете.

Важно е винаги да измивате ръцете си преди нанасянето на молива за очи, както и да го подостряте преди употреба. Внимавайте да не останат остри ръбове по частта, която се докосва до очите, за да не се появят драскотини, които да се инфектират.       

Ако сте имали проблем с очите, то изхвърлете всички гримове, за да не се стигне до повторно инфектиране. И, разбира се, разкрасявайте се, но пред огледалото и не в движещо се превозно средство.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати