ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Защо гърдите увисват

Защо гърдите увисват

Гърди

Увисването на гърдите е нормален процес, който съпровожда живота на всяка жена. Птозата, какъвто е медицинският термин на този стоеж на гърдите, се причинява най-често в резултат на процесите на стареене на тялото.

Истината е, че не само годините повлияват визията на гърдите, но и тютюнопушенето. Така че, мили дами, откажете се от този и без друго вреден навик - ако искате да запазите красивия си бюст, си заслужава.

Еластатън в кожата е протеин, отговорен за еластичността на епидермиса. А тютюневият дим го повлиява неблагоприятно като го разгражда, довеждайки до увисване на гърдите.

Бременността разбира се е фактор, който в повечето случаи се отразява и на бюста. За жени с по-малък такъв е страхотно, но за останалите дами си е наказание.

Кърмене

Наддаването на тегло неминуемо се отразява и върху обема на гърдите. И съответно по-големите им размери често довеждат и до тяхното провисване.

Птозата може да е налице и ако жената е фамилно обременена.

Обикновено промените настъпват след 30 годишна възраст, когато постепенно се променят и нивата на хормона естроген в женското тяло. Те са част от веригата, отговарящи за еластичността на кожата. С времето и мастната тъкан в гърдите намалява, стига се до намаляване размера им и тяхната пълнота. Ареолата се измества в долната част на гърдите и те увисват.

Разпознават се 4 степени на увисване на гърдите. При леката птоза (1 степен) зърната са на обичайното си място. При втората зърното се намира малко по-ниско от обичайното, при напредналия трети стадий зърното е още по-ниско, а при четвъртата се поставя в долната част на гърдата.

За предпазване от това неизбежно състояние, или по-скоро за да се забави процесът, има наколко трика. Като за начало се отървете от тютюневия дим, както и внимавайте да не наддавате на тегло.

Също жените с по-голям бюст трябва да използват добре придържащи сутиени при вървене или тичане, защото в противен случай подскачането им допринася за увисването.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати