Прическата на баба е новият хит сред фризурите

Сива коса

Да имаш сива коса съвсем не е краят на света. Въпреки че този цвят се свързва най-вече с мъдростта и годините, които е натрупала една жена зад себе си, в днешно време модата размива всички граници, що се отнася до красотата и външния вид.

Всички дами тайничко си мечтаят да останат млади и полагат усилия да запазят своята жизненост, а първите бели косми, прокрадващите се в косата, са плашещи за мнозина.

Тенденцията на сребристите кичури коса не е нова, модерно е било още през 50-те години на миналия век косата да бъде в толкова платинено рус цвят, че да бъде оприличаван точно на бяло. През последните месеци обаче се завихри нова модна вълна във фризьорските салони. Както сигурно вече се досещате, става думи за сивата коса, която досега се смяташе за запазена марка на нашите баби.

Хиляди момичета по цял свят вече смело залагат на новата мода в цвета на косата, а именно – сребърна грива, сякаш естествено посивяла с възрастта.

Коса в сиво

Така млади и красиви дами изведнъж се озовават с коси като на баба, но това ни най-малко не ги тревожи, а напротив – онлайн пространството и най-вече социалните мрежи са залети от снимки с посивели красавици. Според модните експерти през 2015 г. се очертава това да е една от основните модни вълни сред прическите.

Дали заради популярността на Петдесет нюанса сиво или по друга причина, но модата на сивите боядисани коси се разпространява в интернет като горски пожар според специалистите.

През 2009 г. Пикси Гелдоф, модел от Великобритания, е сред първите, която боядисва косата си от тъмна в сива. Примерът ѝ е последван от Кели Озбърн, която казва, че винаги е искала да бъде млада, но със сива грива.

Дали изцяло, на кичури, или чрез ефектното омбре - новата мода е едновременно екстравагантна и изключително нежна. При всички случаи обаче можем да потвърдим, че тази мода е за наистина смели момичета, за такива, които не се страхуват да експериментират, да бъдат нестандартни и които определено не се страхуват от появата на белите коси.

Всъщност това е един доста нетрадиционен начин да се покаже на обществото, че в старостта няма абсолютно нищо лошо и дори със сива коса всяка жена може да бъде неотразима!

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 5
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати