ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Сухите шампоани са вредни за здравето!

Сухите шампоани са вредни за здравето!

Сух шампоан

Думата шампоан произлиза от дума на хинди, която означава масаж на главата, който обикновено се прави с някакво масло за коса. Преди създаването на шампоана косата се е миела с обикновен сапун.

Това е оставяло косата покрита с тънък слой от сапуна. Английските фризьори разработили първите шампоани чрез варене на сапуна във вода. Растенията и билките, добавяни във водата, придавали блясък и аромат на косата.

Днес технологиите са напреднали до такава степен, че в търговската мрежа може да се намери абсолютно всичко. Една от последните приумици, която завладя жените по цял свят, е сухият шампоан.

Целта на тези козметични продукти е да абсорбират излишното омазняване от косата. Със сресването на косата след нанасянето на сух шампоан той пада заедно с омазняването.

Хората с тъмна коса е по-добре да използват сухи шампоани, които са с по-тъмен цвят. Обикновено сухите шампоани съдържат съставки като талк, скорбяла или силициев диоксид. Тези шампоани се предлагат в аерозолни флакони или кутийки, които се разклащат преди употреба.

Шампоан

Скорошно проучване обаче показа, че честата употреба на такъв тип шампоан може да се окаже изключително вредна. Дерматолози и експерти започнаха да предупреждават жените за опасностите, които крие прекомерната употреба на този разкрасителен продукт.

Всекидневното използване на сухия шампоан може да доведе до ненужно омазняване и по-трудно оформяне на косата. Появата на пърхот е със сигурност един неприятен, но незначителен страничен ефект на неконтролираното използване на сухия шампоан.

По-тежките усложнения включват множество обриви и мехури по скалпа, вследствие на прахообразното вещество. Все пак не бива да забравяме, че нищо не може да замени функциите на водата, а тези продукти са създадени с идеята да замаскират за ден лошия вид на женската грива.

Фризьорите се обединяват около тезата, че когато става въпрос за сух шампоан, винаги трябва да се избере качеството пред количеството и съветват жените да купуват само продукти от наложили се фризьорски салони.

Козметичните компании съветват да се използва сух шампоан до два пъти седмично и да се измива обилно, с цел да се избегне запушване на порите на скалпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати