ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Тесните дрехи причиняват целулит

Тесните дрехи причиняват целулит

Целулит

Знае се, че повечето от жените страдат от целулит. Само една от 10 жени няма такова заболяване. Идеални задни части като от рекламите почти няма. Всичко зависи до каква степен портокаловата кожа е засегнала проблемните области.

Има начини всеки да се справи с този проблем. Първата стъпка в тази насока е да се разбере какво го причинява. Целулитът може да е следствие от венозна недостатъчност или сериозни проблеми с хормоните.

Медицински изследвания показват, че портокаловата кожа не е само козметичен дефект, а и заболяване на съединителната тъкан. То оказва изключително вредно влияние едновременно на лимфната и кръвоносната системи, намиращи се на повърхността на тялото.

Има няколко вида целулит. При момичетата в ранна възраст се наблюдава така нареченият твърд целулит. С напредването на възрастта се регистрира мекият вариант на заболяването, който се появява при отпускането на мускулната система при по-възрастните жени.

Най-сериозен и на който трябва да се обърне повече внимание е отточният целулит. Този вариант на заболяването се появява при смущения във венозната и лимфната циркулация. От такъв целулит страдат жени, които имат наследствено слаби капиляри или пък професията им е свързана с дълго стоене на крака.

Тесни дрехи

Разликата на отточния с другите видове целулит е, че при него портокаловата кожа се появява не само в горната част на бедрата, но и по глезените, подбедриците и вътрешната страна на колената.

Последният вид от заболяването е склерозният целулит. Той се появява в критическата възраст.

Много са причините за появата на портокалова кожа. Сред тях са прекалената употреба на вредни храни, заседналият начин на живот и вредните навици, свързани с честия прием на алкохол и тютюнопушене.

Най-неочаквана от тях обаче е носенето на тесни дрехи. Причината за това е атрофия на мастната тъкан на повърхността на бедрата, която се получава в следствие на лошо кръвоснабдяване на проблемните зони.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати