Кофти възглавницата ни докарва бръчки

Неудобна възглавница

Учени установиха, че приблизително 30 процента от бръчките се дължат на неудобните възглавници и са причинени от триенето на лицето в тях по време на сън. Най-голям негативен ефект за появата на бръчки според последните изследвания има спането по корем. Тогава лицето е изцяло опряно във възглавницата и по този начин преждевременната поява на бръчки е гарантирана, смятат учени.

За да се избегне този проблем, специалисти успяха да създадат специални възглавници, наречени антиейджинг. Тяхната вътрешност е съставена от специален гел. Неговата функция е да охлажда лицето, когато се опре във възглавницата и по този начин да предотвратява появата на бръчки. 0

В процеса на разработка учените установили, че необходимата температура за антиейджинг ефекта е различна при мъжете и при жените. Затова са разработени и два вида от възглавниците - за нежния и силния пол.

Високият процент от бръчките, които се образуват по време на сън, учените обясняват с факта, че проспиваме 1/3 от живота си. Новата технология и ефектът върху лицето от нея беше представена на последния световен конгрес по естетична и антиейджинг медицина, който се проведе наскоро в Монако.

Съществуват два вида бръчки – такива, които се появяват от застаряване, и мимически.

Бръчки

Тези, които не се появяват с остаряването на кожата, с напредването на възрастта се образуват, когато имаме навик да използваме различни движения на лицето – да си сбръчкваме често челото, при различни мимики и маниери, както и когато се смеем.

Други причинители на бръчките са постоянни колебания на теглото, например след строги диети. Гинекологичните, инфекциозните, стомашно-чревните разстройства, както и проблемите с ендокринната и нервната система могат да допринесат за намаляване на тонуса на кожата, а това, от своя страна, води до образуването на бръчки.

Има различни решения на проблема за всяка жена. Обикновено те се състоят в по-добрите и правилни грижи за кожата, използване на подходяща козметика, масажи и упражнения за лицето.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати