ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Идеална кожа с гримове в три стъпки

Идеална кожа с гримове в три стъпки

Четки за грим

Фон дьо тен, основа за грим и коректор са единствените продукти, с които може да си осигурите идеален вид на кожата.

Малко жени могат да се похвалят с идеално състояние на кожата, но този вид може да се постигне и с помощта на малко грим, като се изключи ежедневната грижа, от която лицето има нужда.

За да имате равномерен тен и кожата на лицето ви да изглежда еластична и свежа, не е необходимо да нанасяте големи количества фон дьо тен. Трикът е да спазвате точно стъпките на гримиране, да използвате качествена козметика и правилните четки.

1. Поставяйте слънцезащитна основа - винаги преди да поставите грим на лицето си трябва да се намажете с лека овлажняваща и слънцезащитна основа. Това е стъпката, която повечето жени пропускат, но е изключително важна за бъдещото здраве на лицето.

Основата гарантира, че фон дьо тенът няма да се размаже до края на деня, тенът ви ще остане равномерен и освен това ще защитите кожата си от пигментни петна.

Фон дьо Тен

2. Покрийте малките несъвършенства с коректор – цветът на коректора трябва да е един тон по-светъл от този на вашата кожа. Коректорът се поставя със специална четка от изкуствен косъм.

Най-подходящ за гримиране е кремообразният коректор. Поставете малко от течността върху четката и леки потупващи движения (не с размазване) нанесете по несъвършенствата. Ако се налага за някои места, повторете.

Правилната четка за коректор е много важно средство за неговото идеално нанасяне. С хубава четка ще нанесете точното количество коректор по кожата си, без да има излишни натрупвания на места.

3. Изберете точния фон дьо тен – винаги изпробвайте фон дьо тена преди да го купите. Уверете се, че е правилния цвят и не се размазва с напредването на деня.

От тестерите в магазините поставете фон дьо тен на лицето си и изкарайте деня, за да проверите неговите качества.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати