Прост тест определя прическата според форма на лицето

Прическа

Разгадано беше т. нар. правило на петте сантиметра, чрез което дамите могат да разберат дали ще им отиват късите фризури или е по-разумно да оставят косата си по-дълга, пише Дейли мейл.

За да проверите дали да подстрижете косата си късо или да я оставите на сегашната ѝ дължина, необходими са сантиметър и един молив. В случай че разстоянието между линията на върха на брадичката и края на ухото на жената е повече от 5.5 см., по –добре е дамата да остави косата си дълга. Ако разстоянието е по-малко от тези сантиметри, дамата съвсем спокойно може да си направи една по-къса и разчупена фризура.

Късата коса е изключително разпространена сред знаменитостите – към подобни фризури прибегнаха Лили Колинс, Скарлет Йохансон и др. Късата коса е ефектна, различна и не на последно място – лятото ще бъде по-леко с подобна фризура.

Сложете молива хоризонтално под брадата си и го задръжте неподвижен. След това измерете вертикалната дължина от края на ухото до молива. С този тест ни запознава топ стилистът от Великобритания Гайлс Робъртсън. Той твърди, че просто прилага опита от неговия учител – небезизвестният Джон Фрида (John Frieda), който има коафьорска верига във Великобритания.

Обяснението на специалиста е, че най-важното в случая са ъгълът и размерът на долната челюст – ако са по-малки, късите прически пасват идеално на подобни лица. И ако пред дамите постоянно стои въпросът къса или дълга фризура, при мъжете няма толкова много алтернативи, но и те се чувстват затруднени поне до една определена възраст.

Къса коса

Господата избирали коя е любимата им прическа, едва след като са опитали пет различни – това се случва около 32-годишна възраст. Дамите пък трябвало да опитат седем различни стила, преди да открият този, който харесват най-много. Тези резултати са от изследване, направено от марката продукти за коса Fudge.

Едни от звездите, които са запазили фризурите си след 32 години са популярните музиканти Род Стюарт, Мик Джагър, и др. Мъжете изтъкват удобството като водеща причина да не сменят прическата си – 65 на сто от анкетираните смятат, че ако се чувстваш добре в кожата си, не е необходимо да търсиш нещо ново и различно. Десет процента пък признават, че не сменят прическата си заради своята половинка.

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати