ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Как да укротите непослушната брада?

Как да укротите непослушната брада?

Брада

Грижата за брадата е едно от неотменните задължения на един мъж. Въпреки това поддържането ѝ често е непосилна задача за мнозина. В повечето случаи тя е непослушна, расте в неправилната посока и изисква специална грижа. Тук ще откриете няколко съвета, с които да се сдобиете с бленуваната послушна, поддържана и разкошна брада.

Ключов елемент при поддръжката на брадата е търпението. Ако притежавате буйна и непослушна брада и сте решили да се отървете от нея, имайте предвид, че съществува двуседмичен период след премахването ѝ, през който лицето изглежда подпухнало, а брадата настръхнала. С този проблем се справя единствено времето. Когато израсте достатъчно на дължина, тя сама ще се изправи от собствената си тежест.

Освен това много бради имат определен преходен период, в който стоят неестествено. И тук само търпението и времето оправят нещата. В даден момент всичко ще възвърне нормалния си образ.

Грижите, които всеки мъж трябва да полага за брадата си, са регулярни, но не и ежедневни. Погрешно е схващането, че трябва да се мие всеки ден. Подобно ежедневно измиване прави косъмчетата по-твърди и премахва естествените масла, които ги заглаждат. Най-добре е брадата да се мие през ден. Така тя успява да натрупа естествените мазнини, които да държат структурата на косъмчетата в норма.

Грижата за дългата, но недостатъчно тежка брада, включват използването на балсам за коса. Специализирани балсами за брада не съществуват, затова заложете на такива за нежна грижа за косата. Брадата се измива с балсама не по-често от веднъж седмично. По този начин косъмчетата ще застанат в правилната си посока.

За да приучите косъмчетата да растат в правилна посока, може да използвате пластмасов гребен. Отделяйте по 10-15 минути дневно за разресването ѝ. Едва след седмица резултатите ще бъдат видими.

бръснене

При някои мъже обаче особената структура и твърдостта на косъмчетата не позволяват обучение. В този случай заложете на друг вариант. Мийте брадата със сапун. Въпреки че всички естествени масла ще се отмият, тежката брада ще получи пищна форма и всички неконтролируеми участъци ще се подредят. Този метод обаче се прилага само в краен случай.

Ако и това не помогне, най-добрият съвет е просто да отстраните ненужното и да смените стила на брадата си. Изберете сред многото стилове този, който е подходящ за вас. Не се притеснявайте да експериментирате, докато не попаднете на вариант, който ще ви донесе красива и подредена брада.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати