Пъпчасваме заради лошата храна и стреса

Акне

Всеки трети човек, който е на възраст над 35 години, има акне, показват резултати от изследване. Проблемът с акнето се свързва най-често с подрастващите и хормоналните промени, които настъпват в организма им в тийнейджърската възраст. Съвременният начин на живот причинява кожни проблеми и на отдавна приключилите с тийнейджърството, посочва се в проучването.

То е направено с помощта на 92 частни клиники по дерматология. Оказва се, че проблемите с кожата при възрастните хора са се увеличили с цели 214 %. Това означава, че всеки трети човек, който е над 35-годишен, има някакви проблеми с кожата. 9 на сто от пациентите, които са решили да се обърнат към професионалисти, за да решат проблема с акнето, са над 55-годишни.

Има и 152 процента увеличение на хората, които искат да се отърват от различни петна и белези, които са останали по лицата им в тийнейджърката възраст, посочват още дерматолозите.

27 на сто от специалистите, които са взели участие проучването, или повече от един на всеки четири специалисти, споделят, че причина за акнето при зрелите хора е стрес, в комбинация с хормоните.

Неправилното хранене и замърсеният въздух също се отразяват пагубно на кожата, категорични са дерматолозите. Специалистите не препоръчват самолечението и съветват всички, които имат кожни проблеми, да се обърнат към дерматолог, който може да им даде адекватен съвет.

Пъпки

Има няколко навика, които могат да влошат сериозно акнето и да създадат още по-сериозен проблем:

- На първо място, това е почистването на лицето с абразивни продукти;

- Продуктите против акне не се нанасят само върху пъпките, а върху цялото лице. Разбира се, има и такива, които се слагат само на акнето, но върху тях е изрично упоменато;

- Тенът не лекува акнето. При тежко акне дори се препоръчва да не се използва солариум и да се внимава с излагането на слънце;

- Хидратиращите продукти са важна част от поддържането на чиста и здрава кожа – не спирайте да ги използвате заради акнето.

За да успеете да се отървете от пъпките и да изберете най-подходящите продукти за целта, най-добре се консултирайте с дерматолог.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари