Фактите за лака за коса, които трябва да знаем

Лак за коса

Лакът за коса е козметичен продукт, без който красивите фризури са невъзможни. Благодарение на него, косата се втвърдява и желаната форма се задържа по-дълго. За да бъде премахнато действието на козметичния продукт, е необходимо разресване на косата и в най-добрия случай измиване.

Действието на лака за коса, както и нанасянето и отстраняването му са известни на всички жени. Но със сигурност, има и няколко факта за козметичния продукт, който присъства в почти всяка тоалетка, за които дамите не са информирани:

Какъв лак да си изберете – с аерозол или без? И ако си мислите, че това е поредният рекламен трик, за да се продава един продукт на по-висока цена, всъщност не е точно така. Действително има разлика между двата вида лакове за коса. Ако имате къдрава коса, най-добре е да се спрете на лак без аерозол. За дамите, които се радват на права коса, се препоръчва другият вид лак.

Повечето жени купуват лак за коса, като се ориентират по надписите strong hold, medium hold, light hold. Оказва се, че дори на опаковката да пише strong, това не означава със сигурност, че лакът ще задържи особено дълго косата ви.

Тези надписи се отнасят по-скоро за вида коса – ако имате тънка коса, заложете на по-лекия лак или light hold. Съответно medium hold се препоръчва на хората със средно гъста коса, а последният strong hold, на онези, които имат гъсти и тежки коси.

Лаковете за коса могат да бъдат и полезни – за да подберете такъв, който ще окаже положително влияние на косъма, четете съдържанието. Подбирайте лакове, в които има витамини и различни подхранващи съставки.

Лак

Срокът на годност е особено важен за всеки продукт, който си купуваме – без значение дали говорим за козметика или нещо друго. Оказва се обаче, че в случая, когато говорим за лак за коса, няма особено значение кога изтича срокът му на годност. Важното при продукта е да се съхранява на подходящото място и при подходящата температура. При тези условия, не е необходимо да го изхвърляте, когато срокът му изтече, защото той ще продължи да действа.

При купуването на какъвто и да е продукт, за много хора, водещото е цената. Повечето хора избягват да купуват най-скъпия продукт – или се спират на възможно най-малката инвестиция или пък винаги гледат да са в златната среда. Ако за някои козметични продукти по-високата цена е просто рекламен трик, за лака за коса нещата не стоят по този начин.

Професионалните лакове за коса са съответно с по-висока цена от останалите, но са за препоръчване, защото не оставят никакви следи за употреба по косата. Освен това съдържат полезните съставки, за които стана дума по-горе.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати