ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Подходящи прически за овално лице

Подходящи прически за овално лице

Прически

Смятате да смените прическата си, но се чудите как да се подстрижете? Преди фризьорът ви да е взел ножицата, трябва внимателно да помислите каква фризура ще подхожда на вашето лице. Съветваме ви да не избирате прическа, която ви харесала в някое списание, тъй като шансът да ви отива наистина не е голям.

Ако имате овално лице, сте истинска щастливка и съвсем не е трудно да изберете подходяща прическа. Овалното лице се счита за идеално. На него подхождат почти всички видове прически - от най-модерните и щури, до най-простите и класически. Единственото нещо, с което трябва да внимавате много, е никога да не разделяте косата си на път по средата, тъй като това създава усещане за прекалено издължена форма.

Достатъчно е да се подстрижете стъпаловидно, тоест на т.нар. етажи. Пластовете могат да започват от носа, устните или брадичката, в зависимост от частта, на която искате да акцентирате.

Бретоните не бива да са съвсем къси, за да се избегне подчертаването на елипсовидната форма на главата. Ако искате лицето ви да изглежда издължено, подстрижете плътен бретон точно под линията на веждите. Леките къдрици и завиване на краищата навън вместо навътре също са добри идеи.

Карето е универсална прическа, подходяща за всеки тип коса. Благодарение на нея дамите с овални лица придобиват още по-миловиден и привлекателен вид. През този сезон късата фризура трябва да изглежда малко небрежно, дори екстравагантно. Идеален вариант да постигнете тази бохемска визия е дългият боб, който се характеризира с по-дълга предна част, стигаща до раменете.

Изразителната къса фризура също се смята за перфектна за овално лице. С такава прическа насочвате вниманието към себе си. Има нещо много женствено и секси в това да покажете врата и ушите си открити.

Прическа

Ако имате чуплива коса и овално лице – изберете дължина до раменете. Така ще постигнете обем на прическата, а небрежните къдрици около лицето ще му придадат елегантна форма.

И все пак, правата коса е за предпочитане пред бухналата, която създава впечатление за пълнота. За предпочитане са светлите кичури на косата, които може да разнообразете чрез метода балеаж.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати