Лазерна епилация посред лято - опасна ли е

Епилация

Едно досадно занимание през лятото е обезкосмяването, което се е превърнало в рутина за много дами. Всички знаем, че редовното бръснене изтощава нежната кожа, кола-маската пък е болезнена, а за епилатора не всички имат нужното търпение и време.

В последно време се обръща все по-голямо внимание на лазерната епилация, която може да постигне забележителни резултати.

Тази процедура включва преминаване на лазерния лъч през кожата, който оказва въздействие на отделните космени фоликули. Има за цел да попречи на фоликулите да произведат нови косми. Растежът на космите има определени фази и благодарение на тази процедура той успешно може да бъде забавен, а дори и спрян изцяло след време.

Ако сте решили да се подложите на лазерна епилация, трябва да знаете, че това изисква съответната подготовка. Шест седмици преди процедурата не бива да се отстранява окосмяването.

2-3 дни преди самата процедура космите по тялото трябва да бъдат премахнати чрез бръснене, крем депилатоар или машинка за подстригване, така че коренът на косъма да е запазен и да има минимална външна част на косъма 2-3 мм.

Гладки Крака

Излагането на слънце преди и след епилацията отново в продължение на шест седмици е противопоказно. Ето защо най-удачните сезони за започване на лазерни процедури са есента и зимата. Това се дължи на факта, че слънчевите лъчи могат да доведат до възпаление и раздразнение на кожата поради повишената ѝ чувствителност.

Освен това, освен златист загар, слънцето и солариумът предизвикват и изсветляване на космите по тялото, а това от своя страна би затруднило самата процедура, както и ефекта след нея.

Ето защо тази процедура дава резултати най-добре при хора, които са със светла кожа и по-тъмно окосмяване. След края на процедурата е добре да се използват кремове, богати на витамин E, които да успокоят кожата и да засилят хидратацията ѝ.

Ако все пак се окажете на слънце или плаж, намaжете зоните по тялото със слънцезащитен крем с висок фактор на защита. Мажете според предписанието на крема и не забравяйте, че ходите на лазерна епилация и гоните максимални резултати.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати