Домашен ексфолиант с морски пясък за меки стъпала

Красиви крака

С настъпването на лятото повечето дами започват да се притесняват за фигурата си и за това как ще легнат на плажа и изглеждат ли добре по бански. Не само фигурата, обаче, трябва да бъде поддържана – през лятото стъпалата ни лесно могат да загрубеят и да се напукат. Морският пясък, морската водата, слънцето - всичко това се отразява на кожата на краката. За да имате хубави стъпала, трябва да полагате грижа за тях съвсем редовно.

Какво да направим, за да поддържаме меки и нежни стъпалата си и през летния сезон?

На първо място задължително ексфолирайте стъпалата си редовно – това ще рече поне един път на седмица. Така ще можете да изчистите повърхностните сухи кожни клетки и краката ви ще станат много по-гладки и приятни на допир. Освен това е хубаво да използвате някакъв крем за краката, който да хидратира кожата. Най-добре е след ексфолирането винаги да нанасяте подобен продукт, за да се запази кожата още по-мека и приятна на допир.

Освен ексфолирането, вашите стъпала имат нужда и от защита против слънчевите лъчи, така че намазвайте ги с лосиона, който използвате да се предпазвате от горещото слънце. Повечето хора, които използват крем със слънцезащитен фактор, намазват горната част на тялото си, но слънцето не огрява само раменете и ръцете. За поддържането на меки стъпала се препоръчва и редовното използване на пемза - най-добре при всяко къпане. Благодарение на нея ще почиствате стъпалата без особено много усилия.

Предлагаме ви да си приготвите домашен ексфолиант за стъпалата. За него ще ви бъде необходимо да се снабдите с морски пясък, а ето и останалите продукти и как точно да си го приготвите:

Домашен ексфолиант с морски пясък за меки стъпала

- Смесете в подходяща купичка 2 с.л. морски пясък и същото количество бадемово масло (ако желаете, можете да замените маслото със зехтин). Към тази смес сложете между 3 и 5 капки етерично масло по избор.

Хубаво разбърквате сместа и след като се уеднакви, можете да използвате като нанасяте на стъпалата си с леки масажни движения. След това изплакнете краката си с хладка вода и подсушете. Накрая намажете с подходящ лосион.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати