Малко мастни жлези под очите са причина за дълбоките бръчки

Бръчки

Козметичната индустрия предлага изключително голямо разнообразие от кремове за заличаването на околоочните бръчки. Те обаче трудно могат да бъдат изгладени, а японски учени откриха каква е причината за това.

Около очите на човек има по-малко мастни жлези, което в комбинация с изключително нежната кожа улеснява образуването на дълбоките бръчки, обясняват специалистите.

Изследването е публикувано на страниците на вестник „Дейли мейл“. С остаряването мастните жлези започват да отделят все по-малко секрет, допълват учените, а това означава, че кожата остава незащитена.

Кожата вече не е хидратирана и нежна – възможно е да стане люспеста и суха. Изследването е дело на специалисти от университета в Кагошима в сътрудничество с учени от медицинския университет Джичи.

За да достигнат до този извод, специалистите от двата университета са използвали 58 трупни проби, като са изследвали зоната около очите и под челото.

Купуваме всевъзможни кремове и серуми, за да се спасим от появата на бръчки по лицата си. Изобщо не се замисляме, че някои от ежедневните ни навици правят кожата да изглежда още по-състарена. Тютюнопушенето е един от тези навици, определят учените.

Околоочен контур

Следваща причина е постоянното седене – необходимо е поне два пъти в седмицата да спортуваме нещо. Това ще ни бъде от полза и ще ни помогне да забавим появата на бръчките с някоя и друга година. Често повтарящо се лицево движение, каквото е дъвченето на дъвка, също може да причини бръчки.

Това твърди дерматологът Роналд Мой. Той препоръчва да преустановим постоянното дъвчене на дъвка, както и пиенето от сламка, ако искаме да изглеждаме млади по-дълго време. За да съхраним младостта си, трябва да внимаваме и как се гримираме.

Повечето жени, когато слагат грим на очите си, дърпат леко клепача, а кожата там е особено тънка и деликатна. Едно от най-простите неща, които можем да правим, за да избегнем ранното появяване на бръчки, е да слагаме слънцезащитен крем.

Препоръчва се да се използва продукт, който е с фактор най-малко 30.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати