Как да се спасим от стриите?

Стрии

Стриите са един от проблемите на тялото, с които борбата е много трудна. За разлика от други несъвършенство по тялото, при тях дори активният спорт и ограничаването на храната не помагат.

Все още не е измислен метод, чрез който стриите да бъдат заличени напълно. Има обаче няколко варианта, които ще помогнат да ги направите по-малко забележими.

Стриите са белег на болна кожа. Първата стъпка за справянето с тях, е нейното заздравяване. Най-добро за това е алоето. За лечение си направете смес от ½ ч.ч. алое, ½ ч.ч. зехтин, 1 с.л. масло с витамин А и 2 с.л. масло с витамин Е. Сместа се нанася с масажиращи движения върху проблемните зони. Освен че лекува, тя прави кожата по-еластична и мека.

Масажът с натурални масла наистина помага за облекчаване на стриите. Той предотвратява по-нататъшни увреждания на кожата. Най-добри са маслата от авокадо, сладки бадеми и жожоба, с прибавени няколко капки лавандула и масло от лайка. Всеки ден 30 г масло по избор се нанася върху проблемната зона.

Сред естествените методи за справяне със стриите, е и тяхното обезцветяване. За целта 1 ч.л. зехтин се смесва с масло с витамин Е и 1/4 ч.л. прясно изцеден лимонов сок. С полученото се натъркат проблемните участъци два пъти на ден, докато стриите не започнат да променят цвета си и не станат по-светли.

Скраб за тяло

Друга смес, която действа по този начин, се получава от 1 ч.л. масло от какао и 2 с.л. масло от ему. С получената гъста паста се масажират проблемните зони в продължение на няколко минути. За видими резултати сместа се оставя да действа върху кожата през цялата нощ или не по-малко от четири часа.

Пилингът е сред най-успешните методи за справяне с проблема. Той отделя мъртвите клетки и прави стриите по-малко забележими. Активизираните обменни процеси от него в кожата се явяват ефективна помощ в лечението на кожата от стрии.

За целта се приготвя скраб от 2 с.л. мляко, четвърт чаша захар и 2 с.л. зехтин. С полученото се правят ексфолиращи процедури два пъти седмично. Захарните гранули отстраняват мъртвата кожа, а зехтинът и млякото овлажняват кожата по натурален начин.

Има и много съвременни козметични продукти, които са доста ефективни в борбата със стриите. На пазара могат да се открият много кремове и ампули, както и натурални масла от пшеничен зародиш, сладък бадем и други.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати