Интимна хигиена през лятото

Интимна хигиена

Поддържането на интимна хигиена е много деликатна тема, която рядко се дискутира, а това на свой ред поражда много въпросителни. Всички гинеколози са на мнение, че женските гениталии са идеално създадена система, която притежава способността да се самопочиства и самоовлажнява.

В днешно време култът към женските полови органи е станал причина да се създадат иновативни методи за добрия външен вид на вагината – от лазерна епилация до сложни пластични операции. Всъщност тази деликатна част съвсем не е капризна, що се отнася до грижите, които изисква, за да бъде в цветущо здраве. Ето и какво трябва да правите, за да поддържате интимната си хигиена на високо ниво през лятото.

Забравете за всички сапуни, лосиони и гелове

Интимната зона наистина не се нуждае от никакви специални почистващи препарати. Колкото и козметичната индустрия да твърди обратното, вагината не бива да се третира с душ гел или сапун, а само с чиста вода с телесна температура. Ако съвсем не можете да се разделите с почистващите продукти, то винаги избирайте такива без аромати и с неутрално pH, специално създадени за нуждите на тази чувствителна област.

Сапуни

Обикновеният сапун може да се окаже главен виновник за появата на неприятна миризма и различни видове гъбички, докато душ гелът е много вероятно да доведе до раздразнения и алергии.

Изберете подходящо бельо

Вашите полови органи не се нуждаят нито от скъпа дантела, нито от сатен, още по-малко пък от оскъдни еротични прашки. Наскоро гащите на кралица Виктория бяха продадени на търг и мнозина се забавляваха със старовремската им визия.

Специалистите обаче не пропуснаха да уточнят, че ако вашата вагина можеше да си избере модел долно бельо, би предпочела именно този стил. Така че, ако не искате да страдате от цистит или гъбични инфекции, най-добре заложете на памучните бикини, поне до края на лятото.

Борба с врасналите косъмчета

Вече повече от десетилетие жените масово епилират бикини зоната си. Това обаче често води до появата на косъмчета, които врастват навътре, и стават причина за образуването на гнойни пъпки и червени петна. За да не се сблъсквате с този неприятен момент, няколко дни след епилация, когато кожата е спокойна, направете лек пилинг на интимната зона, за да отстраните мъртвите клетки.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати