Най-добрият начин за почистване на лицето в домашни условия

Лице

Парата е едно от универсалните средства за поддържане здравето и красотата на кожата на лицето и шията. Тя помага за отваряне на порите, след което отстраняването на черните и бели точки става много по-лесно.

Запарването на лицето помага за отстраняването на мъртвите кожни клетки, натрупани по най-горния ѝ слой. Те ѝ придават уморен вид и подпомагат бактериалния растеж, водещ до различни кожни проблеми. Когато този слой бъде отстранен, кожата придобива здрав и блестящ вид.

Освен в козметичните салони, парата може успешно да се използва и у дома. Всъщност, употребата ѝ се е зародила именно в домашни условия, когато хората не са разполагали с козметик на всеки ъгъл. Почистването на лицето с пара идва от екзотичния свят на Ориента.

Там, освен за почистване на лице, тя се е използвала и за цялостна релаксация. Самата приказна героиня Шехерезада прекарвала голяма част от времето си сред приглушените звуци в стаите за парна баня за цялото тяло.

Парна баня за лице у дома

Преди да си направите парната баня, почистете лицето си добре. Загрейте вода в тенджера. Когато кипне, я свалете от огъня. Поставете я на удобно място, така че да може без опасност да наведете главата си над нея. Покрийте отгоре с кърпа, за да може парата да идва директно към лицето ви.

Красива жена

Ако кожата ви е чувствителна, суха, нормална или смесена, лицето трябва да се държи по-високо над парата, около 5 и 8 минути. При мазна кожа продължителността е по-дълга, между 8 и 15 минути, като лицето се държи по-ниско над нея.

След парната баня, следва внимателно премахване на белите и черни точки. Бъдете нежни, за да не увредите кожата.

Процедурата приключва с дезинфекциране на лицето и успокояваща маска. След като престои нужното време, се отстранява със студена вода, която запечатва порите.

Специалистите препоръчват след процедурата да се използва крем със слънцезащитен фактор и да се консумират повече плодове и зеленчуци. А резултатът е почистено лице със сияйна и блестяща кожа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати