Ново 20: Предлагат спа процедури в суров петрол

Спа

За почитателите за луксозните, но необичайни преживявания най-големият здравен център в кавказката република Азербайджан започна да предлага специални спапроцедури със суров петрол.

Терапията с необработеното гориво обаче не е за всеки. Клиенти на спакомплекса са основно милионери, защото предлаганите там услуги са единствено по техния джоб. Двадесет минутен престой в пълна с петрол вана струва четири хиляди евро, съобщава РИА Новости.

Основен отрасъл в икономиката на Азербайджан е именно добивът на нефт. Страната в последните години преживя небивал икономически ръст, което доведе и до повишаване в търсенето на луксозни стоки и услуги като нефтената баня. Скорошно проучване показа, че бившата съветска република се нарежда на седмо място по брой милионери на глава от населението.

Именно поради тези фактори здравният център, намиращ се в столицата Баку, започна да предлага необичайната си услуга. В процедурите специалистите изпозлват само уникалния вид нефт нефталан. Той се добива единсвтено в града, носещ същото име и намиращ се на 360 километра западно от Баку.

Нефталанът убива всички вируси и бактерии. Важно е да се знае, че в него няма никакви вредни съставки, обяснява Хашим Хашимов, специалист в здравния център.

Възползвалите се от услугата разказват, че се чувстват превъзходно след нея. Самият петрол има приятна температура, не мерише и създава чувството, че се плува в шоколад. Единственото условие, което пациентите в центъра трябва да спазват, е да оставят цигарите и пурите в антрето, преди да влязат в банята.

Нефталанът има специфичен черно-кафяв цвят. Притежава висок вискозитет и тегло. Според изследвания може да се използва изключително успешно в борбата със заболявания на опорно-двигателния апарат, кожата, нервната система, гинекологични заболявания. Маслото, произведено от него, се ползва за създаване на лекарства, защото има свойствата на антибиотик.

Проучвания са показали, че нефталанът е известен на жителите на древен Азербейджан още от шести век преди новата ера, като още тогава е ползван за лечебни цели.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати