Коя е правилната очна линия според формата на окото?

Очна линия

Целта на очната линия е да отваря окото и да внесе елемент на загадъчност, но за да постигнете това е важно да се съобразите с формата на очите си, когато нанасяте очната линия.

При кръглите очи линията трябва да е по-дебела във външната част на окото (към скулите) и по-тънка във вътрешната част (към носа).

Ако очите ви са леко притворени, за да ги отворите оптически, нанесете по-дебел слой от очната линия в средата на окото, като в двата края линията трябва да е по-тънка.

За малките очи може да нанесете класическото котешко око, но за да отворите погледа, трябва да поставите на клепачите си сенки за очи в светъл нюанс, като наблегнете на вътрешната част на всяко око.

Най-лесно очна линия се нанася на бадемови очи, тъй като на практика на тази форма отива всякакъв грим. При тях може да нанесете линията по целите очи и да я подчертаете, създавайки опушен грим.

Ако очите ви са големи, в никакъв случай не трябва да правите линията прекалено дебела. Използвайте тъмните нюанси на сенките, защото те оптически ще приберат окото ви.

Поставяне очна линия

На големите очи очната линия трябва да се нанася в близост до линията на миглите и да не излиза извън нея.

За овални очи очната линия трябва да се увеличава от вътрешната към външната част, като от външната линията е най-дебела.

При леко раздалечени очи нарисувайте по-дебела линия, като добре подчертаете вътрешната част на очите си.

При близко разположени очи не трябва да нанасяте от очната линия във външната част. Когато не акцентирате върху тази зона от очите, ще ги накарате да изглеждат по-раздалечени.

Ако едно от очите ви е малко по-голямо от другото, ще трябва да използвате техника, която ще ви позволи да изравните линията им. Нанесете очната линия по линията на миглите, като на едното око трябва да е по-дебела, отколкото на другото.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати