ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Кошмар! Гланцовете за устни бъкат от олово

Кошмар! Гланцовете за устни бъкат от олово

МаринаМарина
Джедай
46816
Гланц за устни
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Използването на гланц за устни или друг козметичен продукт за устни е личен избор на всяка отделна дама. Всеки има право и възможност преди закупуването и употребата му да се запознае подробно със съдържанието на опаковката.

Никой не забранява употребата на тези козметични продукти, само трябва да се направи констатацията, че прекомерната им употреба може да застраши здравето на хората.

Проучване, проведено от експерти на Калифорнийският университет в Бъркли, анализирало 32 различни червила и гланцове за устни. В резултат изследването установява, че те са източник на редица вредни вещества за нашия организъм.

От направените анализи става ясно, че те съдържат олово, кадмий, хром, алуминий, както и други 5 токсични метала.

Следващата стъпка е да се установи доколко ежедневната употреба на гланц или червило за устни може да окаже неблагоприятен ефект върху здравето ни.

Става ясно, че влиянието на някои от съставките на продуктите върху здравето на човека може да е опасно, ако в дългосрочен план е налице употреба на подобни козметични средства. Причината за това е, че слагайки гланц за устни, е на практика неизбежно част от козметиката да не попадне в организма, докато се облизваме, пием и т.н.

Червило

Така например повишената концентрация на химичния елемент хром в организма може да доведе до развитието на стомашни тумори. Освен това честото излагане на елементите кадмий, алуминий, както и високите концентрации на манган и магнезий в тялото са свързани с повлияване здравето на нервната система.

Едно изследване в САЩ доказва още преди 3 години, че над 400 популярни марки гланцове и червила за устни съдържат два пъти повече олово от подозираното.

Експертите в областта допълват, че няма основателна причина възрастните хора да не използват тези подчертаващи устните продукти, но да се внимава повече при употребата им от малките деца. Естествено трябва да е налице и постоянен контрол върху производството им от страна на здравните органи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати