ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Подсилете грима, ако носите очила

Подсилете грима, ако носите очила

Новак
53
Подсилете грима, ако носите очила
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Носите очила с диоптър? Това не е причина да не слагате грим. Просто трябва да спазвате няколко основни правила.

1. Съобразявайте цветовете на сенките с тези на рамките на очилата. Колкото по-тъмна е рамката, толкова по-тъмен трябва да е цветът на грима под диоптрите. Светлите рамки пък изискват по-меки и светли тонове. Ако рамката ви е шарена, то и палитрата сенки трябва да е съобразена с нея или поне да е в близки цветове.

2. Очната линия зависи от диоптъра ви. Ако сте късогледа, линиите върху клепачите ви трябва да са тънки. В противен случай очите ви ще изглеждат малки и несъразмерни. Нанасяйте спирала върху миглите по-пестеливо.

Ако сте далекогледа, то гримът ви трябва да е по-мек, а линиите върху очите - по-плътни и дебели.

3. Избягвайте гримове с блясък. Самите очила допринасят достатъчно за лъскавия ефект на лицето. Затова гримьорите съветват пудрата и сенките ви да са по-матови. Най-добре е да използвате кремообразни сенки, които са подходящи за чувствителни очи.

4. Най-важното - гримът ви трябва да е по-наситен, защото сенките под диоптърните очила изглеждат по-бледи.

Примери:

- при късогледство: Нанесете по-интензивен цвят от средата на клепача и изтеглете високо до слепоочията, а по-тъмен тон - от вътрешния ъгъл на клепача чак до веждите. Нанесете черна спирала.

- при далекогледство: Идеалният грим за този случай са светли сенки, нанесени от вътрешния ъгъл на окото до средата на клепача, и сенки с малко по-тъмен цвят - от средата на клепача до слепоочието. С помощта на мек молив за очи изтеглете линия точно над клепките и използвайте тъмна спирала за миглите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати