Домашни маски срещу черни точки по лицето

Чисто Лице

Неприятните черни точки не само изглеждат зле върху кожата, но и са страшно упорити. Много често дори стават предпоставка за прерастване на мастното натрупване в гнойно възпаление, което на свой ред води до пъпки.

Затова не отлагайте повече премахването на черните точки от нежната кожа на вашето лице. На помощ ще ви дойдат тези чудесни маски, които са изключително лесни за приготвяне в домашни условия.

Маска с розова вода и овесена каша

Смесете няколко капки от чудотворната розова вода с 1 с.л. овесено брашно или ситна каша. Разбърквайте внимателно, докато се получи гъста смес. Нанесете я върху лицето, останете така 20 минути и след това изплакнете с хладка вода.

Мед, захар и сода

Ще имате нужда от 1 с.л. мед, 1 с.л. захар и същото количество сода бикарбонат. Смесете съставките в подходяща купичка и с кръгови движения нанесете върху кожата. Изчакайте маската да престои 10 минути и изплакнете.

Друг също много ефективен вариант е да нанесете чист, по възможност домашен мед върху лицето. Просто разнесете пчелния продукт с пръсти върху кожата и разтрийте с леки масажиращи движения. В областите с черни точки – потупвайте с пръсти така, че да се усеща придърпване на кожата. Правете този ексфолиращ масаж в продължение на 3 минути и след това изплакнете.

Ябълков оцет и сол

Маска за Лице

За тази маска ще имате нужда от 3 с.л. ябълков оцет и 1 с.л. сол. Бъркайте, докато солта се разтвори напълно в оцета. След това намажете обилно лицето и стойте така 15-20 минути.

Яйчен белтък и мед

Към добре отделен яйчен белтък добавете 1 с.л. мед. Нанесете сместа върху лицето и я оставете да действа между 20 и 30 минути. С топла и влажна кърпа изтрийте маската от лицето много внимателно. Кожата става гладка и мека на допир, а черните точки избледняват. За финал минете с тампон за грим, напоен с розова вода.

Бадеми и розова вода

За да се сдобиете с тази ефикасна маска, ще имате нужда от 7-8 сурови бадема, които да счукате на прах. Към тях добавете 1-2 с.л. розова вода, за да се получи гъста каша. Нанесете сместа върху лицето и я оставете да действа 15 минути.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати