ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Изправяне на косата без увреждане

Изправяне на косата без увреждане

Изправяне на косата

Здравата коса е най-красивият аксесоар за една жена. За да бъде тя такава, се нуждае от правилна грижа и повишено внимание при третиране.

Една от най-желаните прически в наши дни, е правата коса. За да изглежда тя перфектно, съвременната жена все по-често прибягва към използването на преса за изправяне. Резултатите наистина са добри, но вървят ръка за ръка с увреждания, като изгаряне и изсушаване.

Честото използване на преса за изправяне прави косата тънка и суха. Това може да бъде предотвратено, ако следвате няколкото прости съвета, които ще запазят нейния здрав и сияен вид. Използването на качествени уреди и козметика, много би помогнало за това.

За да намалите накъсването, забравете за сешоара. След къпане оставете косата да изсъхне сама и след това я оформяйте. Изправянето на мокра коса е напълно забранено.

За да предпазите косата, то е най-добре преди третиране да я обработите с кристали или препарат за изправяне. Освен това, преди интервенцията тя трябва да е внимателно разресана. Това улеснява нейното перфектно изправяне. Заплетената коса се къса много повече, отколкото щателно сресаната.

Обърнете внимание на шампоана и балсама за коса, които използвате. Увредената от изправянето коса се нуждае от качествени продукти и маски, които да възвърнат живия ѝ вид.

Видът преса за коса също има голямо значение. Най-безвредни са керамичните и тези с йонно покритие, а най-вредни – металните преси. Ако имате намерение да използвате този уред ежедневно, е най-добре да инвестирате повече средства при закупуването му, за да запазите здравето на косата си.

Права коса

Процесът започва със загряване на пресата. За да бъде вашето изправяне максимално ползотворно, то отделяйте малки кичури от косата и ги минавайте внимателно с уреда. Третирайте с фиксатор едва когато изправите цялата коса. Ако го направите преди това, рискувате да изгорите още повече косата си.

След всяко изправяне, пресата трябва да изстине напълно и да се почисти. Ако не почиствате уреда редовно, рискувате той да се развали доста бързо.

Ако искате да имате права коса, но не искате да рискувате с преса, то пред вас има няколко алтернативи. Най-предпочитаната от тях е изправянето със сешоар с горещ въздух. С него, за разлика от пресата, косата не губи обема си, но пък процентът на увреждане също е висок.

Най-безвредно, но пък и доста трудоемко, е изправянето със сешоар със студена струйка. Има и препарати за изправяне, но повечето от тях не се препоръчват за боядисана коса, тъй като могат да предизвикат реакция между оцветителите и изправящите средства.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати