Възстановена коса само за една нощ!

Коса

Красивата коса изисква ежедневни грижи. Вместо да отделяте ценни часове от деня си обаче, много по-удачно би било да се погрижите за нея, докато спите. Истината е, че най-ефективната грижа за косата е именно тази през нощта.

Балсамите, терапиите и най-вече маските за коса трябва да се прилагат най-малко 20 минути върху косата, за да имат ефект. Надали знаете обаче, че те разкриват своята максимална сила, когато се оставят да действат през нощта.

Продуктите се нанасят на скалпа и по дължината на цялата коса, непосредствено преди лягане. Най-добре обвийте косата с парче плат от лека микрофибърна материя или покрийте възглавницата с голяма кърпа. На сутринта измийте с шампоан и изплакнете. След подобно третиране косата обикновено не се нуждае от балсам. Тя става изключително мека и жива.

Освен обикновените маски през нощта може да се възползвате и от силата на специалните маски и балсами за боядисаната коса. Колкото и добра да е боята, цветът ѝ неминуемо избледнява с времето. Съставките в продуктите за боядисана коса съдържат в себе си пигменти, които покриват косъма с много фин гланц, който подсилва техния цвят и блясък. Така на сутринта цветът на косата ще изглежда освежен, все едно току-що сте били на фризьор.

Маски за коса

Нощта е най-доброто време да възстановите увредената и крехка коса. Лосионите за коса с градивни елементи и кератин, имат способността да възстановят слабите участъци на косъма.

За целта просто е нужно да нанесете възстановяващата терапия с масажиращи движения на косата, преди да си легнете. На сутринта изплакнете и измийте, както обикновено. По този начин активните съставки ще проникнат максимално дълбоко в косъма, а резултатът ще е повече от добър.

След нощната грижа косата е толкова жива, че трудно се поддава на фиксация. Най-добре използвайте лак или стилизираща пяна, за да ѝ придадете желаната форма.

Косата, особено дългата, се нуждае от предпазване дори докато спим. За да не се накъсва, е най-добре да я вържете на две плитки. По този начин тя няма да се завързва на възли през нощта. Друг вариант е кок, направен достатъчно високо на върха на главата. И двете прически предпазват косата от увреждания. Ако са прецизно направени, при разпускане на сутринта ще оставят красиви вълни в косата.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати