ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Полезни съвети за боядисването на косата

Полезни съвети за боядисването на косата

Боядисана Коса
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
Виж ››

В наши дни всяка жена може да промени цвета на косата си в какъвто си поиска. Специалистите обаче са категорични, че драстичните и екстремни промени не са от най-препоръчителните. И все пак, за да направите правилен избор, неминуемо ви трябва и малко кураж.

Световно признатите коафьори са категорични, че когато една жена реши да смени цвета си, това не трябва да е с повече от два тона в сравнение с естествения ѝ цвят. Дори да сте от типа хора, на които буквално всичко им отива, то със сигурност ще изглеждате по-добре, когато цветът ви е по-близък до естествения.

Много жени се подвеждат в стремежа за нов имидж. Никога не забравяйте, че имате право на един избор за дълготраен цвят и е добре той да е правилният.

Когато искате да промените косата си и да я боядисате по-тъмна, най-удачно е да изпробвате варианта на боядисване с лосион оцветител или интензивно тониране. Ако не харесате резултата, имате вариант да го отстраните с няколко измивания или чрез щадяща терапия за коса.

Ако искате да изсветлите косата си, преди да го направите, може да изпробвате перуки в избрания нюанс и да прецените дали ще ви отива. Друг вариант е да използвате програми в интернет, за да видите как бихте изглеждали руси.

Коса

Когато косата ви е кестенява и искате да преминете в отбора на блондинките, то е добре да вземете предвид силния сигнал, който тази коса изпраща.

Освен това, ако косата ви е третирана с химически вещества за постоянно къдрене или изправяне, то боядисването трябва да се извърши от професионалист. Ако пък вече сте била руса и искате да възвърнете кестенявия си цвят, то отново е нужно да се доверите на професионални услуги.

Когато блондинките решат да се боядисат в по-тъмни нюанси, те имат възможността да използват меки крем бои и интензивно тониране. Ако тонирате косата в домашни условия, то между две процедури задължително трябва да има интервал от поне една седмица, както и няколко измивания с шампоан.

Най-подходяща за експерименти е късата коса. При нея отделните косми са на най-много половин година. Младата коса може да се справи с няколко последователни боядисвания и дава голяма свобода за експериментиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати