Как да се справим с неравномерно боядисаната коса

Боядисване на коса

Много жени попадат в капана на неравномерно боядисаната коса. Решили сте да обновите цвета си с тониращ препарат или пък сте решили кардинално да промените цвета си – в това няма нищо лошо. В някои случаи обаче резултатът е коса, обагрена в най-различни цветове и нюанси. Не се паникьосвайте - всичко е поправимо.

Неравномерно боядисаната коса се нуждае от експресно коригиране. За да се стигне до подобен нежелан резултат, или в косата ви е имало остатъци от пигменти или стилизиращи продукти, или сте сложили оцветителя неправилно. Каквато и да е причината, най-важното в случая е своевременното справяне с проблема.

Преди да предприемете каквото и да било, е нужно да измиете косата си с пилинг шампоан. За да възстановите уврежданията, приложете и подходяща подхранваща терапия.

Косата неминуемо трябва да се боядиса пак, за да бъде отново в един нюанс. За целта задължително използвайте същата марка.

С времето, при редовно боядисване, резултатът е все по-тъмен и по-тъмен. За да избегнете това, първо нанасяйте боята върху новоизрасналата коса и след това, само за няколко минути, и върху останалата част от косата. За да не се появят неравномерни петна, е нужно да отмиете всички тониращи препарати преди нанасянето на новата боя.

Увредена коса

Краищата на дългата коса са по-предразположени към натрупване на пигменти. Поради това е добре редовно да се третират с интензивна терапия, което ще осигури равномерни резултати при боядисване.

Най-крайното решение при неравномерно боядисване, е подстригване на косата в къса прическа. Това се налага, ако краищата са поели твърде много пигмент. Отстраняването им възстановява здравия вид и осигурява равномерен резултат.

Ако искате да си спестите неприятностите, най-добрия вариант е да се оставите в ръцете на фризьор. Той ще направи кичури в косата, с които да отвлече вниманието от неравномерното боядисване.

За да избегнете несполучливото боядисване още в самото начало, може да тествате цвета върху един кичур, преди да нанесете боята върху цялата коса. За целта отделете тънък кичур от косата си и го боядисайте според указанията на опаковката. Измийте, изсушете и спрямо резултата преценете дали да нанесете боята на цялата коса.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати