Мъжете пръскат луди пари за сгъстяване на брадата си

Лъмбърсексуални

Нова мода във Великобритания кара хиляди мъже да дават крупни суми, само и само брадите им да станат по-гъсти и пищни, пише Ню Йорк Таймс. Последното увлечение сред силния пол на острова навлезе, след като местните клиники за пластична хирургия започнаха масово да предлагат услугата – трансплантация на лицево окосмяване.

Случаите на възползвалите се мъже, които вече могат да се похвалят с по-гъсти бради, се увеличават драстично въпреки цената, която варира между 13 и 15 хиляди паунда. Ново проучване сред англичаните на възраст между 18 и 55 години е показало, че повече от 75 процента от биха се възползвали от тази услуга.

53-годишен мъж на име Рей например споделя, че между 2011 и 2013 г. се е подложил на три трансплантации, които му стрували близо 15 000 паунда. 28-годишният Джоуи Армос е лекар, живеещ в Маями, който е изхарчил 4600 паунда за брада, тъй като смята, че така пациентите ще му се доверяват повече, защото ще изглежда по-силен и респектиращ.

През 2015 години броят на престрашилите да се подложат на трансплантация на лицево окосмение се е увеличил с повече от 7 процента в сравнение с изминалата 2014-та.

Оказва се, че тази услуга на пластичните хирурзи не е въобще нова.

Бръснене

Д-р Джефри Ъпстейн е започнал да присажда бради във Флорида и Ню Йорк в още преди 10 години. Той споделя, че докато в първите няколко години от започването на тази практика едва малцина са се престрашавали, то днес той извършва по три такива процедури всяка седмица.

Процедурата не е никак сложна. Обикновено тя трае не повече от половин час, споделя доктор Ъпстейн. Според него бум в новото течение е започнал след налагането на лъмбърмодата сред мъжете, появила се след затихването на метросексуализма сред представители на силния пол.

По време на процедурата в брадичката на мъжете се присаждат мънички космени фоликули. Трансплантираните косъмчета обикновено започват да растат незабавно, а обикновено пациентите могат да се бръснат две седмици след процедурата.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати