Как се коригира бюстът при различните форми гърди?

Силикон

Женствеността е оръжие, особено когато е с едни гърди напред. Това важи с пълна сила, когато говорим за красиви, пищни и стегнати женски гърди – мечтата на всяка суетна жена. След рязка промяна на килограмите, след бременност и кърмене или просто защото природата е решила да не ни надари с пищен бюст, причината за корекция на бюста най-често е една – ниското самочувствие.

Добрата новина е, че нещата са поправими. Преди обаче да се свържете с пластичния хирург, е от изключително значение да знаете какво точно очаквате от една подобна интервенция. Най-голямата грешка, която може да допуснете, е да се опитате да пресъздадете гърди, които сте харесали на снимка, без да се съобразите нито с формата на вашите естествени, нито с телосложението си.

Все повече и все по-често жените желаят капковидни импланти със среден и малък размер (между 180 и 320 кубика), оставяйки в миналото сферичните огромни форми. Според много хирурзи това е най-добрият избор, тъй като големите импланти могат да създадат проблеми от различно естество, като най-честите оплаквания са за болки в шията или кръста. Освен това не е тайна за никого, че големите импланти разтягат кожата и след време гърдите увисват.

Най-добрият начин за поставяне на силикон е подмускулно – през ареолата, под гърдата и през мишничната ямка. Имайте предвид, че преди самата операция могат да възникнат проблеми, които също трябва да бъдат разрешени. Например ако сте раждали и кърмили, най-вероятно ще се наложи гърдите ви да бъдат повдигнати, уеднаквени и събрани, като едва след това да се пристъпи към поставянето на капковидни импланти. От друга страна, кръглите импланти допълват обема в горната част на бюста и изглеждат доста по-изкуствено.

Нашумелите преди няколко години импланти с физиологичен разтвор вече не се използват, тъй като естетичният резултат не е толкова добър, колкото при последното поколение импланти.

Гърди

Друг недостатък на имплантите с физиологичен разтвор е, че трябва много често да бъдат сменяни и съществува минимален риск от разместване на импланта. Тези с високохезивен силиконов гел практически нямат нужда от смяна, освен при желание на самата пациентка да промени размера на бюста си.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати