Да увеличим визуално устните си с грим

Секси Устни

Някои жени използват грима, за да подчертаят своите предимства, други, за да прикрият своите недостатъци. Плътните и обемни устни винаги са били харесвани и са изкушавали не едно или две мъжки сърца.

Не всички жени са надарени с големи устни, но за щастие не е необходимо да се прибягва до болезнено инжектиране на филъри. Ако сте надарени с малко повече сръчност, лесно можете да постигнете зашеметяващи и съблазнителни устни, благодарение на няколко гримьорски техники.

Първата стъпка, с която трябва да започнете, е премахването на мъртвите клетки. Вземете четка за зъби с мек косъм. Намажете устните с балсам и нежно ексфолирайте с четката, правейки кръгови движения. Така ще се ускори циркулацията на кръвта в устните и те ще изглеждат по-сочни.

Имайте предвид, че това действие има ефект за кратък период от време, което може да се увеличи, ако ексфолирате кожата на устните редовно.

Можете да премахвате мъртвите клетки в зоната с малко мед или захар, като я смесите с вода, докато се получи паста. Нанесете я върху устните с масаж, като обхванете цялата повърхност и близката кожа.

Устни

След това идва ред на гримирането. Вземете бял молив, коректор в светла разцветка или няколко капчици фон дьо тен. С тях изсветлете контурите и размажете по устните, за да смесите светлата разцветка с натуралната визия на кожата.

Това от една страна ще подчертае устните и ще ги направи да изглеждат по-обемни, а от друга ще ви предостави „бяло платно”, на което да действате с червилото и гланца.

За уголемяване на горната устна изберете 2 тона по-светъл молив за устни от кожата ви, като най-добре той да е течен. Разнесете го по цялата дължина, за да създадете повече обем. В случай, че се опитвате да създадете визуално по-плътна долна устна, то направете същото упражнение с нея.

Разбира се, съществува и трети вариант за дамите, които като цяло имат по-тънки, почти еднакво плътни горна и долна устна. Вземете светъл коректор или бял молив и го нанесете в средната част.

С леки потупвания го разнесете, като се стараете по-голямото количество да остане на мястото си. Отгоре нанесете червило в цвят по ваш избор и добавете финалния щрих, нанасяйки балсам или гланц за устни отново по средата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати