Методи за трайно обезкосмяване

Фотоепилация

Борбата с нежеланото окосмяване е епична – започва още в ранна тийнейджърска възраст и обикновено продължава цял живот. Изборът на най-правилния начин на обезкосмяване е от изключително значение за вас и вашата кожа.

За съжаление, все още не съществува магическа пръчица, която да премахва нежеланите косъмчета завинаги, но пък има достатъчни модерни процедури, които гарантират наистина трайно обезкосмяване.

Кола маска

Удобството на топлите и студените кола маски е, че ефектът е сравнително дълготраен (две седмици) и новите косми са по-меки и тънки. Процедурата е изключително достъпна като цена, а с всяка следваща космите се разреждат и намаляват значително. Минусът на този метод е, че боли, но ако се прави системно, започвате да привиквате към тази болка.

Електроепилация

Това е стар метод за трайно обезкосмяване и се прилага само в козметичните салони. Работи се със специална пинцета или фина игла, по която преминава галваничен ток – това води до разрушаване на корена на косъма. Тази система се прилага за ограничени области, като например лицето, тъй като не могат да се премахват повече от определен брой косми наведнъж.

Кола Маска

Лазерна епилация

Лазерни вълни със специфична дължина осъществяват дълбочинно подкожно проникване, провокирайки унищожаване структурата на косъма и спиране на неговото израстване. Лазерът действа директно върху меланина и луковиците.

Епилирането с лазер трябва да бъде повтаряно, то не премахва окосмяването завинаги, но пък можете да сте спокойни за следващите няколко месеца. Трябва да знаете, че пълният ефект от тази процедура се вижда най-вече при дамите със светла кожа и тъмни косми.

Фотоепилация

Фотоепилацията е най-съвременният и ефективен метод за трайно премахване на нежеланото окосмяване. Подходящ е за прилагане във всички части на тялото, като позволява да се третират както малки, така и големи области.

Светлинната енергия се поглъща от меланина и се трансформира в топлина, която от своя страна се отвежда по стъблото на косъма до неговия корен, където селективно се нагрява косменият фоликул и се разрушава без да уврежда околната кожа.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати