ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Как да предпазим ноктите от начупване

Как да предпазим ноктите от начупване

Нокти

Един от най-често срещаните проблеми с маникюра е счупването на нокътната плочка. Състоянието изобщо не е приятно, а лошото е, че няма как да мине лесно.

За да излекувате ноктите си трябва да се погрижите за подобряване на цялостното им състояние. Ако го пренебрегнете, рискувате ситуацията не само да се повтори, но и да се влоши. С времето начупванията стават по-дълбоки, а поддържането на какъвто и да било маникюр става невъзможно. Дори да заложите на някои от методите за изграждане на нокти, начупените често не се поддават, а резултатът е повече от лош.

Борбата с чупещите се нокти е дълга и изисква постоянство и търпение. За да подобрите и заздравите цялостното състояние на маникюра, то е най-добре да заложите на следното:

Масла. Използвайте масла за укрепване на плочката на нокътя. В домашни условия може да си приготвите смес от 2 с.л. бадемово и 2 с.л. кокосово масло. В полученото натопете пръстите си за няколко минути. Терапията трябва да се прави поне веднъж седмично. Тя не само хидратира дълбоко, но и ускорява растежа на ноктите.

Липса на витамини. За липсата на витамини сигнализират белите петънца върху ноктите, както и честите нацепвания и неравности по ноктите. За бързи резултати включете витамин С в ежедневното си меню и само след седмица ще забележите осезаема разлика.

Хидратиране. Здравите нокти се нуждаят от хидратация. Добре е всяка вечер да подпомагате за по-добрата циркулация на кръвта, която да поддържа маникюра здрав. За целта преди лягане с добър хидратиращ продукт масажирайте ноктите и кожичките над тях. Правете това всяка вечер и никога повече няма да се сблъсквате с проблема с чупещите се нокти.

Маникюр

Витамини. И по-скоро желязо. Той е основният виновник за бързия растеж на ноктите, а недостигът му води до влошаване на тяхното състояние. Похапвайте листни зеленчуци като спанак и зеле – те са основен източник на желязо в диетата.

Ако заложите на тези съвети за подобряване състоянието на маникюра, скоро ще се радвате на добре оформени и красиви нокти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати