ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Да си направим сами маникюр с фолио!

Да си направим сами маникюр с фолио!

маникюр с фолио

Много дами не си представят идеалния маникюр без традиционните червен, бежов или черен цвят. Един от фаворитите за този моден сезон определено е маникюрът с фолио, който може да си направите сами вкъщи. Техниката за този маникюр е много лесна, стига да спазвате правилно указанията. Ако ги изпълните стъпка по стъпка, само след минути ще имате чудесни нокти, които не само ще блестят прекрасно, но и ще бъдат неповторими, оригинални и много ефектни.

Имате нужда от безцветен лак, неплътен бял лак, основен цвят и цветно фолио. Предварително нарежете на квадратни малки парчета цветното фолио, с което сте избрали да украсите ноктите си. Когато сте убедени, че основният цвят на маникюра е съвсем сух, бързо нанесете върху него по един слой от прозрачно-белия лак.

Още преди да е напълно изсъхнал прозрачно-белият лак, започнете да правите отпечатъците от фолио върху ноктите. Те се получават най-добре, когато хубаво залепите фолиото върху нокътната плочка и после внимателно я отлепите, така че върху нокътя да остане част от блясъка. Направете декорацията постепенно и с останалите нокти на ръцете ви. Накрая завършете с безцветен лак, който да покрие.

Може да използвате и съвсем обикновено кухненско фолио, което с хубав основен цвят също може да изглежда много стилно. Най-разпространеният и добре изглеждащ вариант е да си направите раиран маникюр. Можете да разположите лентите хоризонтално, вертикално или диагонално. На помощ отново ще ви дойдат безцветният лак, основният нюанс, който сте избрали и пинцети за по-голяма прецизност.

Маникюр

С много остри ножици изрежете желаната форма за всеки нокът. Нанесете един слой от основния цветен лак, който сте избрали. Изчакайте да поизсъхне малко, но не прекалено – трябва да уцелите момента, когато все още е лепкав, но не сух.

Тогава идва пипкавата работа – с помощта на пинцета внимателно започнете да слагате лентичките в избрания от вас ред. Разбира се, може да се доверите на далеч по-сигурния метод, използвайте специално лепило за нокти. Когато приключите с подреждането на лентичките, нанесете един слой безцветен лак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 4
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати